2007-09-23
 22:39:16

Rekryteringshelg i Hemsedal

Hemsedal, hemsedal. Åh fy fan vad roligt jag har haft det i helgen. Okej, fredagen blev väl inte så mycke mer än bussresande. Men de va roligt de med. Träffade massor med roligt folk! Var framme i Hemsedal ca elva på kvällen så det var i princip sängen som gällde med en gång.. Delade rum med tre goa tjejer, Emma, Caroline och Kim.

På lördagen var det fullspäckat schema.. Dagen började med frukost 8-9. Efter det lite info om Hemsedal och skistar, Vision och liknande.. Sen var det dags för sjävla intervjuverna.. Mellan halv tio och två hölls dem. Jag med min "otur" blev såklart den sista bland min grupp som skulle intrevjuvas.. Så hade ganska många timmar innan som jag hann blio nervös på! Den tiden fylldes ut med en del bowling, fika och massor med prat. Hur kul som helst..

Efter lunch och intervjuver var det dags för rundtur i Hemsedal. Vi började med att åka ut till ett vattenfall i närheten. Hur fint som helst.. tror alla blev ganska imponerade. Visste själv inte att det kunde va så fint runt hemsedal.. 

Sen åkte vi in till centrum å kollade runt lite.. Vi fick också åka upp till skarsnuten där det var en grym utsikt. Hur fint som helst.. Alltså, det e inte konstigt att man trivs så bra i hemsedal. Så vackert som det är där...  Efter all rundvisning var det dags för lite tävlingar! hehe, inga direkt vanliga tävlingar. vi skulle bland annat göra en kvadrat av ett långt rep som alla höll i. alla hade ögonbindlar. hm svårt att förklara men det var roligt iaf. 

Sen fick vi som sökt till skiutleien gå runt i lokalerna lite å så.. 
Efter alla dessa aktiviteter fick vi lite fri tid. Då bestämde ja och mina rumskompisar oss för att basta lite.. Det var behövligt.. Sista timmarna av lördagen åt vi middag, umgicks, bowlade osv.
Ja, finns inte så många andra ord att beskriva helgen med än SKITKUL!!


Åh nu är de bara att vänta å se om jag får jobb eller ej.. Upp till två veckor kunde de dröja innan man skulle få svar..
Så jävla jobbigt med denna väntetiden. Men men sånt man får ta. FAN vill verkligen ha detta jobbet!!!

2007-09-20
 22:59:18

Jobbveckan slut.

Endast fyra dagars jobb denna veckan. Ja, behövde ju ta ledigt imon så att ja kan åka upp te Norge.
Bussen går kvart i tre, är framme i Olso 1850. Så behöver inte vänta mer än 40 min för vidare resa till hemsedal..
Innan hade ja bokat genom swebus, men då behövde ja vänta i tre timmar. Som tur var hittade ja säfflebussen istället som gick mycket oftare.. kostade lite mer men vad fan gör det. slipper sitta vänta 6 timmar i helgen.. nu blir la väntetiden kanske max två timmar.

Åh det ska bli kul att se Hemsedal på hösten.. Aldrig varit där när de inte varit nån snö. Även om ja å mamma sagt i flera år att det e något vi ska göra har de aldrig blivit av.. Nu åker ju inte hon med men. Haha får la ta lite kort åt henne!

Nu tänkte jag börja packa lite. Sköljde upp mina skor igår.. dom va inte för fräscha innan. stog att ja skulle ha med mig varma kläder å skor. å de va dom ända skorna ja hade i gbg. Men nu ser dom ju helt nya ut typ:)  Hmf måste ta mgi en ordentlig funderare på vad jag ska ha med mig för kläder också. gäller ju att fixa ett bra första intryck...
fick mail från steffen ( min ev. framtida chef) han bifogade ett program för helgen. Det var skickat till alla dom som blivit kallade till intervju. Verkar vara mest killar om ska upp. men det e ju svårt att veta på en mailadress men:P haha det har ju jag inte ont av iofs:D haha...


men en sak till.. kollar på grannfejden elle va de heter.. HAHA!!!! hur fan orkar människor med?? allstå har dom inget liv? varför gnälla över en jävla häck? nu va la inte detta de ända, men vafan. hur fan orkar dom?

jaja nu e det dags för ett ryck att packa lite.
2007-09-18
 12:55:28

Hemsedal

Shit asså. vad framtidsplanerna kan ändras fort.
Förra veckan hade ja i prncip gett upp hoppet om ett säsongsjobb i Hemsedal.. Dom hade inte hört av sig.. Men visste att andra blivit kallade så...

Kändes som om hela mitt li rasade. Ne okej nu överdrev jag en aning , men det var faktist detta säsnongsjobb ja hade planerat mitt kommande år efter.. Så jag var grymt deppig kan man ju säga iaf..
Men i söndags tänkte jag att det är väl bäst att försöka a tag i det på ege´n hand om skistar nu inte vill ha mig...
Sökte två jobb som stugstädare typ. hade väl inga stora förhoppninar å la väl inte för mkt tid på ansökan heller.
Men så händer det omöjliga..!
I går morse fick jag svar från det första stället. Dom var intresserade av att anställa mig om jag kunde fixa eget boende. Senare under morgonen fick jag svar från de andra jobbet.
Så här stod det:

Hei Rebecka.
Takk for din søknad. Jeg kunne dessverre ikke åpne vedleggene dine men jeg
vil gjerne ansette deg. Kunne du begynne å jobbe den 15.12. 07?

Skal vi være behjelpelig til å finne et sted å bo eller har du allerede noe?

Jeg sender deg en kontrakt så snart jeg vet mer.
--
Haha. jag fattade ingenting. Hade liksom knappt skrivit nåt om mig själv ens, .:)
riktigt roligt tyckte jag..

Men detta är inte allt.. Vid tiotiden på förmiddagen missar ja ett samtal ifrån Peter ( jobbade i skiduthyrningen förra året) . Ringde upp honom på lunchen.. Då hade han visst pratat me chefen i Hemsedal i skiduthyrningen och jag skulle få komma på intervju i helgen!!! haha. shit alltså. Blev helt skakig.. Har liksom gått å hoppats på detta sen i våras, tappade hppet. men sen ska jag få gå på intervju ändå:D:D


Jaja nu har jag fått skriva av mig lite.. Uppdaterar säkert efter helgen då jag vet lite mer:D Blir nog grmt kul i helgen iaf! Gratis resa från Oslo, gratis boende å mat. Intervjuen e på lördag efteriddag, på kvällen blir de andra aktiviteter.. Å längtar som fan! 

Så ja.. förhoppningsvis kommer ja bo  å jobba i Norge from slutet av november till maj. 
 
2007-09-05
 22:33:13

Onsdag

Ja halva jobbveckan har gått.. Eller mer faktist:) Börjar bli lite trött på jobbet men liksom vem blir inte det.. Jag trivs ju ändå väldigt bra. Det som gör att de blir lite segt är att ja inte slutar fören halv fem.. Betyder att ja inte är hemma före halv sju om ja går.. Som jag börjat göra nu(stolt) haha.

Måste liksom ta tag i mig själv lite nu. Gå ner i vikt å så. Har ätit nyttigt i typ två veckor nu. Sockerberoendet e ju kvar men de börjar tyna bort:)
Men vill ha ett mål att sikta emot.. Vill få reda på om jag får jobb i Hemsedal, skulle vara ett bra mål. Att typ ha gått ner 5 kilo till dess eller nåt.. Bra om jag har fått lite bättre kondis till skidsäsongen börjar också.

Vill göra nåt med mitt hår, funderar på vad. Har tröttnat på att vara mörkhårig, funderar på att chansa med att ljusa upp de.. Inte så mkt men kanske slingor å så.. Trivs jag inte e det la inte så svårt att färga om de direkt:)

Måste in i köpa ett linne imon.. Så jag har nåt att ha på mig på lördag när vi ska till Emy. Ska bli kul!
Köpte svarta byxor i måndags så nu måste jag bara hitta nåt snyggt att ha till också..

Haha, föressten. Idol e ju hur fräckt som helst. Kan inte sluta skratta åt alla idioter som går in där å skämmer ut sig inför svenska folket. Undar liksom vad dom männiksorna har för vänner??? Inga ärliga iaf, eller så har dom aldrig hört sig själva sjunga. ne ja fattar verkligen inte.. men, det e ju trots allt för de människorna de blir bra underhållning. Så sluta inte att skämma ut er! :D haha.


Ne nu vill jag att de ska bli helg. Och framförallt vill jag att det ska bli i morgon. Eller ja, dom börjar skicka ut mail om vilka som får komma på intervjuv då. har jag tur kan ja få mail imon då.. eller de kan lika gärna dröja till efter helgen. men får la hoppas iaf. Då blir de riligare att gå upp på morgonen iaf!

Gott folk, godnatt
2007-09-04
 23:01:59

Jobb

Jaupp. Jobb hela tiden. Åker hemifrån halv sju på morgonen är hemma halv sju på kvällen. Men, även fast att all tid går till jobb å att ta sig dit å tillbaka så är det faktist bättre än skolan på många sätt..
Sen e det väldigt tråkigt att man inte träffar några kompisar så klart.. Men den hopplöshet ja kände när ja gick i skolan känner jag inte alls på samma sätt nu.. Livet börjar liksom nu..

Väntar gör jag som en galning också föressten! Sökte till Hemsedal typ den 7 aug. Sen visste ja att man inte kunde få svar innan den 1 sep för då skulle ansökningsperioden va slut. Men vad gör dom då om att inte förlänga ansökningsperioden ytterligare!? Hmmf så nu får jag väl vänta ännu en vecka innan jag får svar på omjag får komma på intervjuv eller inte..


Har fått låna hela säsong 4 av Scrubs av en jobbarkompis. Hur kul som helst. Har iaf nått att göra på kvällarna innan ja ska nana:) Så ska nog kolla på ett avsnitt nu innan ja ska nana...

Åh måste ladda min mp3 me musik också! Hmmf, på jobbet är det ju bara massa skrik hela dagarna. Eller förlåt, Heavy metal, Death metal och Hard core menar jag^^  ( undra om ja skrev rätt nu)

Jaja.. Hem i helgen igen. Var hemma denna helgen också men då tog jag det bara lugnt å försökte vila upp mig.. Var typ sjuk förra veckan..  Nu till helgen blir det förhoppningsvis lite mer livat:)

Nehepp, sov gott