2010-02-28
 23:01:54

A serious man

Sjukt dålig och tråkig film. Eller kanske bara lite för djup för mig. Ja jag fattade iallafall ingenting. Men nu är den sedd.

Ångesten har varit på mig idag. Kom som ett slag i ansiktet på mig i morse. En dag är allt jättebra, sen kommer en annan dag å allt känns hopplöst. ?
Jag vet inte. Jag måste fortsätta hoppas på att jag kommer bli bra igen. Igår vek mitt knä sig lite smått igen- med skenan på. Det gjorde att jag tappade hoppet ännu mer.
Jag vill komma till ortopeden NU, så jag får lite koll på min framtid. Nu går jag bara runt i en jobbig vänteperiod.

2010-02-27
 23:56:46

Projekt: Iglooooo

Blev hemlagad pizza idag. Mmm säger jag bara. Vi kan om vi vill!

Sen blev vi sugna på att göra något. Det blev början till en igloo på vår uteplats. Snön är alldeles för lätt för att kunna bygga i änsålänge men med en vattenslang och lite vilja kommer det nog bli en fin igloo tillslut.
Vi tänker oss en bardisk och sittplatser.. Kan inte bli annat än bra! :)

2010-02-26
 23:27:28

Oscarsgalan



Listan på de filmer som fått mest nomineringar uppifrån och ner. Jag har fortfarande inte sett Inglourious då. Men alla andra har ju sett den så blir aldrig nån tid till det. Måste hinnas med innan 7 mars i vilket fall!
Alla filmer kommer vi inte hinna se. Men alla filmer som är nominerade i bästa film är ett måste.
Om jag har tur kommer jag kunna byta bort mitt pass den 8:e, skulle va himla skönt. Blir en tung dag då annars.


Nehepp. Gonatt då



2010-02-24
 00:34:36

I just dont know what to do with myself

Igår var det rekord i shopen! Jag va ledig så missade de, men väldigt kul ändå!

Blev öldrickning som vanligt (?) ikväll. Jag gillar när det är massa folk här. Då mår jag bra.
 
Men nu blir det lite skönhetssömn. Sov gott
2010-02-23
 00:07:28

Jag vill aldrig va nått tungt för dig

Lisa Ekdahl lyssnar jag på nu. Åh, jag gillar hennes röst och hennes texter. Fint fint.

Ikväll har vi kollat på Avatar, den kommer ju ta hem de mesta på Oscarsgalan. Riktigt bra film!

2010-02-22
 01:21:55

Greys anatomy

Jag gillar vårt nya internet.
Jag hinner ungefär gå å ta bort mitt smink, borsta tänderna och sedan lyssna på  sisådär två låtar. Sen är ett nytt avsnitt nedladdat. wihiii.
Det gör mig glad. Imon ska jag hitta nån ny serie. Om min skena mot förmodan inte kommit. Då blir de bannemej lite skidåkning. Men ja, de tvivlar jag på.


2010-02-21
 10:09:57

Hm

Kan ha vaknat på fel sida idag. Dagen började i vilket fall inte bra.
ISKALLT på mitt rum, inget kaffe kvar, det är is på alla rutor inuti bilen. Å fläkten fungerar inte på den heller.
De va väl Kul Elller.
2010-02-20
 09:56:04

Lördag

Nu har jag en plan. Ska se till att Sofia hjälper mig att genomföra den:) Wiee.

Nu är det hög tid för en frukostdejt. Ska ringa över henne nu! 

Önska oss lycka till med försäljningen idag. Jag hoppas på en stor dag!  

2010-02-19
 10:04:13

Mammas gata

2010-02-19
 00:39:32

Nu måste nånting hända

Hemkommen från en drygt 8 timmars resa med buss. Fick iallafall den här dagen att gå fortare..

Jag orkar inte med detta.
Är glad jag har Sofia nu som är bra på att förstå saker å ting. Men jag saknar min Emmelie.

2010-02-18
 13:56:46

Torsdag

Nu är det dags för en förändring!

Sitter och är bakfull. Fylleångest som vanligt. Funderar på om jag ska ha lite kvalitetstid med min mor på bussen i kväll. Kankse skönt att komma utanför detta huset å göra nåt annat. Även om annat bara innebär att sitta på en buss i 8 timmar då. haha. Men de kan ju kanske va bättre än att va här hemma. Så sjukt dålig stämning i detta huset just nu.. Tråkigt.
2010-02-15
 00:25:48

Söndag v 6

En av dom största dagarna i hyran.. Så va de med den. Jag gillar verkligen inte hyran längre. Mycke roligare i shopen.
Börjar dock bli väldigt orolig för hur många timmar ja får ihop under denna månaden.. Inte många. De är ända minuset med att jobba i shopen å inte hyran. Dom får sjukt mycke timmar nu, massa övertid medans jag inte ens får heltid. Konstigt, eftersom jag har kontrakt för det. Men men..


Jag är deppig. Hela tiden.. Vill byta ut mina knän... Måste hitta nånting jag tycker är kul att göra här uppe. Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till..



I can't help i like to party it's genetic!
It's electrifying, wind me up and watch me go
Where she stops, nobody knows
A good excuse to be a bad influence on you and you

2010-02-14
 00:30:27

Bubbel

Ikväll invigde vi vårt bubbelbad. Tänk att de alltid varit här å vi inte använt det. Liksom inte blivit av. Men idag kom Jossan med förslaget att vi skulle bada. De va de lätt värt, några öl senare och väldigt skrynklig hud var vi nöjda. Vi kom fram till att de skulle göras om på onsdag igen. Men då bara med tjejer. En liten tjej-förfest innan bransjen typ:) Mysigt värre!



I will sing you songs of dreams I used to dream
I will sail away on seas of silver and gold
Until I reach my home

Give me a guitar and I'll be a troubadour
Your strolling minstrels will century door to door
I don't know anymore if that feeling is past
Will it last?
Oh how can you be sure?

2010-02-13
 19:28:52

Dåliga nyheter

Båda knäna har samma skador.
Korsbanden är av, ledbanden skadade..
De har skickats en remiss till Oslo så ja ska få träffa en Ortoped å se om op är nödvänlig. Ledbanden kommer antagligen behöva sys ihop..
Inte så kul.
Men men..
2010-02-11
 22:52:34

Torsdag

Snart helg igen.
Jag är sjukt trött, orkade inte ens kolla klart på Harry Potter innan. Å att missa en filmkväll hör till ovanligheten för mig.

Kan berätta att mina knän börjar kännas rätt okej nu. Det går framåt! Kan gå utan att se handikappad ut och svullnaden är nästan borta! Nu väntar jag bara på svar från läkaren. Vilket borde ha kommit för längesen. Men ikke. Sega jävla sjukvård. Jaja. De spelar väl egentligen inte så stor roll vad dom säger, jag kommer snart stå på ski ändå. Så de så!



Let´s take a walk outside
See the world through each others eyes
2010-02-10
 00:09:40

Film nr 2

Up in the air.
Ja, jag vet inte riktigt. Bästa film kommer den ju inte vinna iaf. Alldeles för tråkig för de.. Men den va ju ganska underhållande iallafall..

Annars..? Ja, inget utöver de vanliga..
Har beställt mitt andra knäskydd, får se när de vill dyka upp, och framförallt vad det vill kosta. Men snart, snart kan jag åka igen. Har nog inte längtat efter nått så mycke på länge.. Jävla skitknän.


2010-02-09
 00:12:24

Fotosession

Ja som vanligt satt vi här i soffan ikväll å visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Efter en stund kom Sofia på att jag inte visat Simon mina nya stavar ja fått av henne. Vi spann vidare lite grann på de där med jibbstilen och det slutade med en "seriös" fotosession när Ola fick reda på ideen. Haha.
Jag satte på mig dom största kläderna jag hittade, satte brillorna under hjälmen försökte hitta lite Gangstah- attityd. Tror jag lyckades ganska bra. Attityden kan nog bli lite bättre dock, men något man växer in i antar jag. Får helt enkelt öva lite mer;)


Photos taken by Ola Björnström. www.formola.se









2010-02-08
 10:28:44

Go morron go morrron

The baseballs.
Så himla bra ju. Blir bara så glad av å lyssna på dom, och sugen på att bugga! :)

2010-02-08
 01:09:15

Förberedelser

Nu har vi börjat kolla på oscarsnominerade filmer. Ska hinna kolla igenom så många som möjligt innan galan är den 7 mars eller när de nu var. Så, det är väl vad som händer i detta huset dom närmsta veckorna på kvällarna.
Inga mer dunderfyllor nu asså. Nu börjar högsäsongen här.. Vet inte om jag är redo för den än. Men men.

Haha satte igång Spotify nyss å hittade Sofias playlist hon gjorde häromdagen. Så nu sitter jag å lyssnar på barnsånger. Himla mysigt.

Ne, idag var ingen bra dag att skriva. Mycket som händer, men inget jag kan skriva av mig om..

Så gonatt
2010-02-06
 18:54:22

Timbuktu

Idag började min dag med lite Guitar Hero, för ovanlighetens skull:)
Sen gick jag ut å kollade på Julias stereo. Ska försöka sätta in den nya på måndag kanske, men behöver nånting att skarva sladdarna med först.. Ja, efter det åkte jag in till Lodgen å mötte upp mor. Skulle luncha å lite sånt. Blev en sväng förbi Skistua å Stavkroa också. Men tog det väldigt lungt..

Vi ska ju till Hemsen ikväll å kolla på Timbuktu! Ska bli kul!! Ja, de blir nog inte mycke alkohol eftersom alla typ jobbar imon, men de får nog va värt att va lite trött imon ändå:)
Så nu har jag precis duschat, borde börja fixa mig så jag e klar i tid.. Vi har inte riktigt koll på när han börjar spela så kommer behäva gå in tidigt.. Kanske runt elva, halv tolv. Inget man är van vid här uppe direkt, här brukar man gå ut tidigast klockan tolv. Men mer ofta halv ett. Så de känns som att de kommer bli en lång kväll inne på Hemsen. Åh de kommer va såååå mycke turister. Inte kul..

Nu får de bli en låt på Guitar Hero sen upp å sminka sig. Ha de så bra:)
2010-02-06
 00:00:16

Bilbana!

Idag kom Jonte hit med en bilbana! Haha. Ja barnehage var det som sagt. Blev dock en kortvarig lycka, någon sladd glappade så precis när vi började komma in i körningen slutade den att fungera. Men, vem om inte Rebecka leker elektriker å fixar den tills lut ändå!?! Hahah.





Mamma och örjan var här å hälsade på innan å kollade in hur jag bor. Dom tyckte de va fint. De gör ju jag med, eller ja de brukar va fint. Nu är de kanske lite väl stökigt här men ja. Blir lätt så i ett sesongsboende;)

De började föressten en ny tjej på jobbet idag. Hon verkar jätteduktig, ja inte så konstigt kanske, hon är väl den som har mest erfarenhet av butikjobb av alla oss som jobbar där. Men i vilketfall som helst så va det kul att äntligen få nån på jobb som verkligen är framåt och GÖR nånting. Vi tjejer har varit så sjukt trötta på vissa i butiken ett tag nu.. Så nu hoppas jag på lite bättring:)

Åh, nu blev jag helt plötsligt sjukt besviken på en människa... Varför ska hon alltid strula till det så för? Fattar verkligen inte. Jaja..

2010-02-04
 23:29:32

Jahaa

Ja nu får jag väl se till att göra en liten uppdate.  Varnar för långt inlägg:)

Besöket i Hönefoss i tisdags gick bra. Låg i den där himla röntgenmaskinen typ en timma, helt stilla. Inte så kul. Men men. Jag fick iallafall se bilden av mitt knä efteråt, lite häftigt faktist. Svaren på om de är några skador får jag förhoppningsvis imon eller på måndag.. Åh jag hoppas hoppas att allt är helt!!

Efter röngten åkte vi in till centrum å shoppade loss.. Haha, tre tjejer som inte shoppat på lääänge. De va kul. Blev en del köpt, mest basgrejer men ja. Alltid något:) Det blev iallafall en riktig heldag. Vid halvåtta-tiden begav vi oss hemåt igen..
Å herregud va halt det var på vägarna. Bilen tappade greppet i en sväng när jag körde i 60!! Så efter de höll jag inte mer än 70 nästan hela vägen hem.. Fyfan satt på helspänn hela vägen. Inte alls kul..

Men de värsta kom när vi nästan var framme i Hemsedal.. Vägen mellan Hemsedal och Gol är "känd" för att vara mycke älgar på. Och man ser nästan alltid nån älg när man kör där på kvällarna.. Även denna gång gjorde vi det.. De va en liten kalv som sprang på vägen i våran körriktning. Jag ställer mig på bromsen men de händer knappt ingenting.. Älgen blir rädd av ljudet från bromsarna och springer ut i vägen och ramlar. Stackars älgen.. Men han kommer upp på benen igen å springer in i skogen.. Usch va skakig jag var sen!! Körde i ca 60 och bilen hade bromssträcka på säkert 50 m. Om jag hade kört lite lite fortare hade jag inte hunnit få stopp på bilen utan hade antagligen kört på älgen när den låg på vägen.. FY.

Sen dröjer de väl några minuter till och vi ser en till älg som står i diket. Denna gången hade jag en lastbil i röven vilket gjorde att ja inte vågade bromsa så mycke.. Tur var det väl att älgen inte sprang ut i vägen denna gången iaf.. Då hade vi antagligen blivit påkörda av lastbilen som envisades med att ligga så nära. Blir så jäkla sur på dom när dom gör så. Dom vet liksom om att de är mycke älgar på den vägen å ändå ligger dom så nära. Okej att jag körde sakta, men de fanns ju uppenbarligen en anledning till varför jag gjorde det...
Sådär nu har jag fått ur mig lite ilska mot lastbilschaffisar också;)

Hm ja sen blev det Onsdag.. Vi laddade för fest genom att åka till Gol å köpa sprit å mer kläder:) Jättemysigt hade vi det. Gick omkring å strosade utan stress å satte oss på en pizzeria och åt normal pizza. Hehe. sen blev det hem och fixa sig för kvällen. Alla var sjukt peppade för denna kväll med anledning att alla var lediga idag. Så vi kunde liksom gå all-in. Och det gjorde vi kan man lungt säga!! Kvällen började med en irish coffee som knappt var drickbar. Sen kom ölen fram och till sist lakritsshoten. Hm vid denna tidpunkt var alla redan bra igång. Men klockan var bara barnet och vi tog fram förspelstärningarna. Blev många lick nipple och liknade på varandra. Haha. Vi hade sjukt roligt iallafall. Runt halv ett-tiden försvinner mitt minne. Kommer ihåg när jag tog sista kortet med kameran men sen är det svart. Vet inte när jag gick ner till Cafeen. Ingen aning med vilka. Men ner och in kom jag. Sen får jag tillbaka minnet litegranna, minns att jag stod å dansade mest hela tiden. Det jag kommer ihåg var ju iallafall sjukt kul. Hahaha. När det var dags att gå hem börjar jag få tilbaka minnet igen iallafall. Vilket nog var bra:P

Jaja så va de med det. En lyckad kväll iallafall.
Idag har inte varit lika kul. Vaknade vid 9-tiden och kunde lika gärna gå upp tyckte jag. Då var jag nog fortfarande full.. För fyfan va dålig jag blev runt 12. Jag, Jossan, Sonny, Fredrik och Daniel var lika döda allihop. Vi försökte fylla ut våra minnesluckor vilket inte gick så bra eftersom alla vart lika packade igår. Ingen visste fortfarande vilken tid vi gick ut. Och ingen visste vad nån annan hade gjort.
Så denna dagen har spenderats i soffan framför teven med Johnny Depp..

De va nog det hela för denna gången.
Eller föressten, vill gratulera Lena på hennes födelsedag! :)

Nu var nog allt sagt. Och ett långt inlägg blev det:P

Bjuder på lite bilder från våran förfest igår. Hehe.












2010-02-04
 11:40:48

huvudvärk

Dålig på att uppdatera, men jag har inte orkat.. Kommer en liten uppdate senare idag.. Nu är jag alldeles för bakfull för att fungera. usch
2010-02-01
 23:46:09

Imon bär de av

Till Hönefoss för en MR-röntgen.
Jag har fått med mig Sofia och Julia som sällskap. Jossan skulle också åkt med men svikare som hon är ska hon jobba istället!! Jaja, vi kommer få de kul ändå:) Vi har kollat upp om de finns några affärer och de verkar finnas ett köpcenter iallafall. Så imon ska de bannemig shoppas litegranna! Hoppas bara att de inte tar för lång tid hos läkaren.
Ja i vilket fall ska det bli sjukt skönt att komma utanför Hemsedals och Gols kommun litegranna. 


Läkarna kommer inte riktigt överens men tror att mina minisker och ledband kan vara skadade. Jag hoppas att det bara är sträckningar..
Lite info om knän från Wikipedia.

Meniskerna (namn efter grekiska för "liten måne") är C-formade broskskivor belägna i knäleden. I vardera knä sitter två menisker, en lateral (yttre) och en medial (inre). De fungerar dämpande och förhindrar lårbenets ledyta att ligga an direkt mot skenbenets.

Meniskerna kan skadas t ex vid vridvåld under idrottsutövande varefter man kan få låsningar i knäleden och värk. Behandlingen är att under en operation avlägsna den trasiga menisken. Man klarar sig relativt bra utan menisk men risken ökar att utveckla artros (smärtande ledbroskförstöring).

Ligament (från latin ligare, binda) eller ledband, förstärkande bandstruktur av trådlik bindväv. Ledband finns i anslutning till leder och benfogar. Ligament kopplar ihop ben till andra ben i bildningen av en led (De kopplar inte ihop muskler med ben, det är senornas funktion). Elasticitet varierar beroende av lokalisation och fördelning kollagen/elastiska trådar. Vid exempelvis ryggrad ökar andel elastiska fibrer och därmed ligamentets elasticitet.

Det är inom vissa sporter vanligt med skador på ledbanden i knäna. Ofta beroende på att knät utsätts för en onaturlig vridning eller belastning. Dessa skador läker dock förhållandevis snabbt och bör inte påverka livskvaliteten på varken lång eller kort sikt.

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Ligament"


2010-02-01
 16:56:33

Semlor

Igår blev de semlebak. De va sååå gott!! Ca 30 st gjorde vi. Haha liksom lika bra att göra många när man är igång. Vi va ju många som skulle äta också:)

Blev även en lite utgång på kvällen. Helt oplanerat egentligen, och de va inte jättekul ute. Bara massa resturangfolk som vi ändå inte känner. Men jag blev full ändå. Haha. Bjöds på massa rom å cola. Jag som inte ens brukar dricka sprit. De gick rätt upp i huvudet kan jag lova;)

Nu sitter jag, Sofia å Sonny å spelar Guitar Hero för ovanlighetes skull. Var för kallt att åka idag tyckte dom å de gjorde mig glad. De betyder att dom kan umgås med mig istället. Vi har även varit ute å dragit upp min bil från muren som Jonte körde in i så fint igår. Hahah. Jaja, bilen klarade sig ok iaf. Lite repor på kanten av kofångaren, men inget men tänker på då de är smårepor överallt på min bil ändå. :P