2009-11-29
 23:22:18

Helgen

Jahapp då var denna helgen över också. Tiden går himla fort alltså. Igår blev det ännu en kväll på fjellbeck. Å de va kul och jag blev full. Igen. Men idag kände jag faktist att de var okej att stå över. Så det har blivit en hemmakväll. Gottigt.

Är ledig imon fram tills halvtvå så ska försöka komma ut i tid så jag får mig några åk. Satt å kollade skidfilm innan å belv himla sugen. Åh, jag längtar tills nästa vecka. Då är jag ledig i 4 dar! :D Ska dock se om jag kan byta en av dom så ja kan va ledig en dag i helgen istället, mamma kommer ju då å kan ju va kul att umgås lite med henne kanske:P Å kunna ta ett åk eller nåt med henne. Heh. Ja vi får se vad mackan säger!

Ska faktist gå å lägga mig nu, är så sjukt trött.. Blev ju en ganska sen kväll igår å upp tidigt på jobb i morse. Så nu ska jag försöka ta igen några timmars sömn!

Lägger ut några fina bilder från igår. Haha.. Jag va nog inte den ända som var på uschlat iallafall;)















2009-11-26
 23:38:13

Jahaja

Ja jag skulle verkligen vilja åka hem en snabbis å träffa alla.. Saknar er jättemycket! Ebba har jag ju sett att hon växt otroligt mycket!
Men Lena, du är dålig på att lägga ut nya kort på Jonathan på fb!! Jag vill se lite nya bilder där också:) Så ja om jag kommer hem hoppas jag ju på att träffa er alla..
Men, ja ska väl ändå förvarna att om det kommit massor med nysnö just dom dagarna måste jag nästan stanna här å få åka lite.. Men ja.. 

Vi höll vad vi bestämde igår och va ute vid tio i backen. Snön var ganska tung eftersom de va plusgrader men vi hittade en del orörd snö. Så de har varit himla kul!! I slutet orkade jag ju dock nästan inte ens svänga utan la mig ner istället. Hah, det e ju liksom tur att det är så mycket snö så att det inte gör ont när man gör det. Hann dock bara med ett åk i parken, vill ju inte vara där när man kan åka utanför.. Men ska verkligen försöka se till att bli bättre på det området också..  Gjorde en fin vurpa i skogen, ena skidan fastnade under snön jag flyger rätt ner på bröstet å tappar andan för en sekund. Andra gången på en vecka som jag gär exakt samma vurpa. Haha. Inte kul, tur att de går över fort ändå.

Vid tvåtiden var det in på jobb och lyssna på några leverantörer. Jag tycker det är jättekul, känns som om väldig mycket fastnade och att jag har ännu fler säljargument nu iallfall.. Tycker faktist att det bara blir roligare för varje dag som går på jobbet. Förra året var det absolut inte lika kul, men då kunde jag ju inte alls lika mycket om produkterna.. 
       Iår har jag varit med från början, plockat upp varorna, kännt på dom, lagt in dom i datorn och plockat upp dom i butik. Så det är en helt annan grej nu. Nu känner jag mig som en säljare och jag gillar det! :) Man blir ju bara bättre och bättre för varje dag som går också..
       Imon ska jag föressten ha mina första timmar i uthyrningen. Haha, de va ett tag sen nu. Men det går nog bra:) Sen ska jag ha upplärning med dom nya om kassasystemet i butiken och andra småsaker. Kanske borde fundera ut vad jag ska prata om då också... Äh, de hinner jag nog innan det är dags:P
Ja, de blir nog en bra dag som förhoppningsvis går fort:)
Gonatt

2009-11-26
 00:17:08

Möte

Blev jobb som vanligt idag fram till fyratiden. Sen direkt på möte. Vi gick igenom allt å ingenting tror jag. Tog ju bara sisådär 4 timmar. Men ja, fick nog ändå fram en del bra saker så kanske var värt det:P Fick schema idag, alltid kul ju. Det blir några timmar på jobbet varje dag nu fram till den 7:e eller nåt sånt. Fast imon är det tex bara 1,5 timma då de kommer en leverantör å pratar.. Likadant nästa vecka typ. Men sen mellan den 7 och 10 är jag ledig!! Woho, 4 dar på raken! Känns som värsta lyxen. Då blir det bannemej åkning till tusen:D
Ja så imon ser jag fram emot en bra dag i backen. Förhoppningen är ju att det ska hålla sig någurlunda kallt eftersom det snöat idag. Jag vill åka puuuuuder:P Yeye, de återstår att se!
Men vi ska satsa på att vara redo att åka till backen halv tio. Så kanske dags för mig att nana nu.

Var ju även ledig den 14:e, så om ingenting händer kanske, kanske jag kan åka hem å hälsa på Böööphen å Ebba. Kommer missa kalaset men skulle hinna träffa henne på hennes födelsedag iallafall! Ska inte hoppas på för mycket men ja.. De finns en liten möjlighet att de skulle kunna gå!!

2009-11-24
 23:37:33

Hej

Varit sjukt lite att göra på jobb idag. Men tur att de varit inne så många trevliga människor så tiden går fort ändå. Sista halvtimmen gick alldeles för snabbt dock! Hah. 

 Har fått köpt mig två nya fiiina mössor också. En gul och en lila! Så nu blir det absolut ingen mer shopping innan den 10:e. Ska ju ta mig en ordentlig funderare över hur jag ska göra med skidorna innan dess också.. Ska nog även tänka på om jag ska försöka lägga undan lite pengar.. Risken är ju faktist väldigt stor att ja kommer stå utan jobb i maj och då e de ju skönt om jag har litegrann att leva på..
        Har också en del små små planer (läs drömmar) om att åka med några av killarna till sydamerika å åka skidor i vår när säsongen är slut här.. Men ja.. Drömma kan jag ju alltid göra. Eller i minsta fall försöka styra upp ett jobb på hemmaplan så jag vet att ja skulle klara mig efter en sådan resa isf... Vi får seeee..

Ikväl blev det lite film hemma hos Tove, kändes bra att se en film istället för att kolla på discovery dygnet runt här hemma! Filmen vi såg hette Skjult. Norsk skräckis typ. Väldigt mysko film som ingen förstod vad som egentligen hade hänt, då spolade vi ändå tillbaka och kollade igenom alla detaljer en extra gång. Men ja. Delar av den var inspelad vid vattenfallet som jag å axel var vid i somras. De va ju lite kul iallafall:)

Natti natti

2009-11-23
 23:44:59

Sjukt sugen

på ett par nya skidor nu!
Haft en kanonbra dag i backen med lite offpistkörning och lite park! Helt okej. Satte 360:n på första försöket så de sitter allt kvar i kroppen sen förra säsongen:) Nu blir de till att öva på att få lite höjd å få dom lite snyggare också..
           Men, jag är så avundsjuk på alla som kör på feta skidor åsså kommer ja med min nancy med en midja på 96 eller vad den nu är.. Vill ha nyyyyaa!! Svårt som attans bara å hitta några shyssta som finns i rätt längd. Dom flesta skidorna som har rocker och bra midjemått är minst 170.. På gränsen till för långa alltså.. Men, jag har kanske några olika altrenativ ändå. K2 Hellbent görs i 169, och eftersom den är ganska mkt rocker på gör det inte så mycket att den är lite för lång.. Ska kolla med Steffen imon om vi kommer få in dom i shopen, vill ju gärna testköra dom innan jag köper dom isf. Handlar ändå om typ halva lönen om jag skulle slå till.. ÅH, varför ska de va så dyrt med nya skidor föööör.

Igår var det bransje igen. Har blivit väldigt mycket utgång för mig nu senaste tiden.. Men jag har nästan inte vart ute nåt på hela sommaren därför har de varit riktigt kul! I lördags blev det en ordentlig spontanutgång också! Vi var helt beredda på att ha en myskväll framför teven men det slutade med en ordentlig förfest med dansmatta och singstar och senare ner till Fjellbeck. Hade skitkul, oftast är det väl så när saker inte är planerade från början.. Gårdagen var väl också helt okej men de kändes som om att alla var ganska off efter lördagen..

Nog om det. Imon är det jobb igen, och sen på onsdag blir det möte med alla nya och gamla från shopen. Känns bra att dom börjar jobba på torsdag, så jag kan få ett ordentligt schema.. De ända minuset är väl att ja kommer få betydligt mindre timmar nu:( Jajaaa.. Nu är de läggdags!


Här har ni en liten bild på skidorna jag funderar på just nu.. Tycker dom e så coooola:)



2009-11-19
 23:52:25

Snart helg igen

Ja idag är det visst torsdag. Jag har en förmåga att tappa uppfattningen om dagarna. Igår var det iallafall bransjekväll igen. Usch det har blivit lite väl mkt alkohol dom här dagarna. Men jag går ju in för att hitta ett ragg å då måste jag ju gå ut. HAHA. Änsålänge går det ganska dåligt, men jag ska fortsätta min jakt;) De har varit en lugn dag på jobb, knappt några kunder, så de har blivit en del gjort iaf. Jag tycker om att vi börjat gå efter schema nu igen. Känns bra att kunna planera kvällarna. Även om det ända vi egentligen planerar är vad vi ska äta å se på teve. Hehe. Men jag gillar det:)

Har föressten precis varit å mött upp en softbuss nu. Sofia som ska flytta in i huset brevid skulle inte ha nån möjlighet att få med sig allting upp när hon kommer så hon skickade med lite väskor nu istället.

Ne de va nog allt som har hänt mig. Eller jag höll ju på att glömma det viktigaste! Igår åkte jag puder!! Haha. Det hade kommit en del snö på toppen igår natt. Ingen av oss hade några stora förväntningar av åkningen eftersom det typ regnat  byn. Men vi tog oss ut och blev glatt överaskade! Så idag har jag knappt kunnat böja mig ner. Har såååån träningsvärk. Skidmusklerna är i princip obefintliga. Känns skönt att få börja träna upp dom igen. Åkningen gick ju ändå okej, men det är tråkigt att man är helt slut när man kommer ner efter ett åk liksom..

Detta var nog allt. Borde sova nu. Blir säkerligen en stressig helg att ta sig igenom. Gonatt
2009-11-17
 23:23:34

Tisdag

I söndags blev det första branjse festen. Och då måste man bli dyngrak! Eller..? Usch, jag mådde i vilket fall som jag förtjänade på måndagen. Även om jag hade en riktigt kul kväll:) Så det blev ett åk, lite häng på hs och sen hem å dansa dansmatta!! Julia kom igår och hade med sig denna underbara leksak:D Så nu kommer vi aldrig mer ha tråkigt här i vårt hus. Haha. Blev ju även lite dans idag efter jobbet och antagligen imon också. Vi kommer ju iallafall bli grymma på de här nu;)
Jahapp, är ledig imon igen och hoppas på att backarna är lite mjukare än dom var i måndags! Ne nu vet jag verkligen inte vad jag ska dela med mig mer av. Mina dagar är väldigt roliga häruppe, men dom är väldigt lika och antagligen inte så intessanta att läsa om.. Men men, nu ska ja i vilket fall försöka sova så ja är pigg till åkningen imon! Sov gott

2009-11-14
 19:36:59

Tjabba tjena

Hallå.
Jag är trött.
Men det blir nog en liten sväng ner till Tove snart å dricka en öl. Igår blev det faktist en liten tripp ner till cafen, satt å kollade på alla pinsamma oslobor som inte kan bete sig. Haha. Men ja, blev en lugn kväll.
I torsdags va vi föressten på Lodgen å åt. Dom hade prövning av alacarte menyn så personal fick 50%. Helt okej!
Ne jag skulle väl mest uppdatera lite för att berätta att jag fortfarande lever. Hör att dom satt på en skidfilm där nere så måste nog gå ner å kolla på den:)
Hejhej
2009-11-10
 22:49:21

Pengar ska rulla!

Fick min efterlängtade lön idag. Åh vad skönt det kändes att kunna åka å handla vad man ville i matbutiken utan att oroa sig för att belopet inte skulle bli godkänt! Så nu är kyl och frys välfylt igen ett tag framöver:)
Var inne på Hemsedal Sport å kollade efter en ny jacka och hittade såklart en! :D Stod å velade mellan två olika, en volcom jacka som var vit i grunden med massa små streck på i olika färger och en orange/rosa sweet jacka. Det blev sweet jackan:) Båda var sjukt snygga men den jag valde var med funktionell för mig.. Såklart var det också den dyraste, men de va de värt! Så nu är jag nöjd och glad. Nya pjäxor och ny jacka innan säsongen egentligen har dragit igång på allvar. Detta betyder ju att jag förhoppningsvis kommer kunna spara ganska mycket av min nästa lön!

Blev en "topptur" idag upp till tinden. Det är bara den röda backen som är öppen och snön runtomkring den är ju uppåkt.. Så vi gick upp till toppen och fick några härliga svängar i lätt pudersnö!! Det var lätt värt vandringen. Får ju se de som lite gratis träning;) Idag gjorde pjäxorna lite mer ont men det får jag väl stå ut med..

Annars har inget speciellt hänt häruppe. Jobb imon igen. Känns som om de va jättelänge sen jag var på jobbet nu, fast att ja bara varit ledig i två dagar.. Man vänjer sig fort asså..
     Efter jobbet imon har jag å Therese bestämt att vi ska hitta på nånting. Kankse ut i skogen å leta lite fina grenar att göra ljusstakar av. Hon började göra någon igår och jag blev lite sugen också. Dock tyckte killarna att den skulle spraymålas med kromfärg om den skulle stå här. Haha, vi får väl se vad som blir av med det.

Slänger in en bild på mitt nya köp:D

2009-11-09
 22:50:19

:)

-3 grader, klarblå himmel.
Ja det blev en alldeles perfekt första skiddag. Pjäxor som jag trodde jag skulle gråta av kändes bättre än mina gamla nånsin har gjort. Oj vad förvånad jag blev, men ooh så glad! Klart att fötterna domnade bort litegrann, men det är nog mer för att fötterna är ovana vid pjäxor överlag.
        Blev väl sammanlagt 10 åk ungefär. Bara röda backen som är öppen änsålänge så man tröttnar ju ganska fort. Imorgon blir det kanske en liten promenad upp till tinden i hopp om att hitta lite orörd snö. De skulle ju va lite kul:)
Så min dag har sammanfattningsvis varit kanon, förutom att jag nu på kvällen känt mig väldigt hängig och haft migränliknande huvudvärk/illamående. Hoppas på att det försvinner efter några timmars good sömn.




2009-11-08
 22:56:50

Leedig

I två dagar!! :)
Fick fixat mina formgjutna sulor idag efter stängning också. Känns bra. Så nu är jag redo för backen. Nu är det bara en ny jacka jag behöver hitta. Sen är jag nog nöjd. Eller föressten, finns ett par så sjuuukt coola skidor i shopen som jag suktat efter nu. Line Pandora heter dom. 115 mm i midjan! Så feeet! Men 6000 utan bindning, lite väl mycket för min lilla lilla plånbok för tillfället. Får nöja mig med mina gamla nancy en säsong till tror jag.. Dom funkar ju liksom.. Har även "lånat" ett par skidor från hyran som jag tänkte ha när ja är i parken. Mina blir lite för tunga och långa att dra runt liksom.. Ne nu blev det himla mycket skidprat här...

Daniel kom upp ikväll till vårt boende så nu är det bara Julia vi väntar på!

Har fått dille på en låt dom spelar i lodgen. Lite konstig verision på denna. Men den e sjukt skön.

2009-11-07
 21:56:48

Salomon Poison


Japp dom här fiiiiina pjäxorna blir mina på måndag:D Jag har gått å trånat efter som sen vi packade upp dom men inte prövat dom förens idag. Och tänka sig, dom satt kanonbra! Eller ja, så bra som ett par nya pjäxor kan sitta utan någon sula och helt oinkörda kan kännas.
Förhoppnignsvis hinner Jim hjälpa mig att fixa en sula imorgon så dom är färdiga att användas på måndag då min första skiddag blir, annars får jag väl åka in till butiken tidigt på måndagen.. Ser verkligen fram emot att åka skidor nu, men ser kanske inte lika mycket framemot nya pjäxor att åka in. Ni som gjort det vet ju hur ont det gör:S

Ja idag kom jag hem från jobbet redan lite efter sju. Kors i taket nästan. Hann tillochmed laga matlåda idag. Hade nästan glämt bort hur det kändes att ha ett liv utanför jobbet. Haha. Men nu är det snart slut på dessa långa dagar. Har morgondagen kvar 8.30 - 1830. Sen blir det två välförtjänta lediga dagar!!

Nu ska jag ta å nana hade jag tänkt. Känner mig inte helt frisk. Jocke har varit sjuk i massa dagar nu och jag hoppas verkligen inte att han smittat mig. Tror mer det beror på för mycket stress och för lite sömn.
Sov gott alla, de ska jag göra iaf:)

2009-11-07
 00:43:21

TRÖÖÖÖTT

Ja, kom precis hem från jobbet. 15 timar blev det idag. Men, nu är vi Äntligen färdiga. Eller ja, så gott som.. Finns såklart en del kvar. Men sånt som kan göras under dagen imon.
Säsongsöppning imorgon då! Kommer ju kännas tråkigt att ja inte kan åka några skidor förens kanske måndag men, ja. De får ju gå.
Nu är jag så gott som död å måste sova några få timmar innan det är dags för jobb igen.
Godnatt
2009-11-04
 23:47:33

Long time no see

Ja jag e sjukt dålig på att uppdatera nu.
Men jag skyller på jobbet.. Har jobbat övertid varje dag nu sen i söndags.. Det sliter på kroppen, men det blir sköna extra slantar..
Hann iallafall med ett gympass igår med Therese, så lite bättre samvete såg jag till att få.
Idag fyllde Tommy i verkstan 40 år, så det blev glass på jobbet:) Alltid skönt med en extra rast, speciellt när man jobbar 10 timmar.. 

Nu börjar dessutom alla människor att droppa in här uppe! 4 till kommit upp, blandannat Nisse som bor med oss. Himla kul tycker jag:) Nu väntar jag bara på hans flickvän så jag får en tjej i huset. Hah, visst jag gillar att bo med killar, men det är alltid trevligt att ha nån att prata tjejsnack med;)

Ja eftersom de hade kommit upp lite mer folk hit upp hade vi alla tänkt gå å käka på peppes pizza. De slutade dock med att vi endast blev hälften. Väldigt trevligt ändå måste ja säga. Så ja, jag fuskar med GI ibland som ni märker, idag har framförallt varit en riktig dålig dag. Men det funkar inte att följa den helt och hållet här uppe.. Så jag kör på när jag har möjlighet. Alltså på veckodagarna typ. Brukar fuska kanske en gång i veckan, å det bryr jag mig inte om.. Går självklart inte ner lika snabbt i vikt, men om jag nånsin ska kunna hålla min vikt måste jag ju se till att inte följa nånting slaviskt heller. Jag kommer inte orka anstränga mig med att tänka på vad jag äter hela tiden osv.. Har ändå gått ner 3,7 kilo (har ingen våg själv, men lånade Theres förra veckan) och förlorat en del centimeter.. Sammanlagt har jag förlorat 16 cm på hela kroppen.. Och självklart är dom mesta centimetrarna från brösten. -5,5 cm. Det ända stället jag inte vill minska på.. Hmmf. Jaja. Så är det med det.

Nu är jag helt slut och borde verkligen sova. Men har tvätt jag måste vänta på.. Blä. Börjar 8 imon, kommer antagligen vara ännu tröttare imon när jag ska upp än jag var idag. Har fortfarande inte hunnit sova ikapp några timmar och jag har börjat blöda näsblod på morgorna. Tror jag ska försöka komma i säng i tid imonkväll iaf.

Oj var på väg att glömma, denna säsongen bor jag i ett jätte fint hus! ( Flyttade in i förrgår)  Känns så himla bra att bo i ett hus där man verkligen trivs. Sjukt mysigt rum med en stooor säng, badrummen är fräscha och snygga. Köket är cleant. Ja allt är helt enkelt kanon här.. Ska ta lite kort å visa nån dag:)

Ne nu har jag fått skriva av mig lite och ska gå ner å se om tvättmaskinen hunnit bli klar. Sov gott..
2009-11-01
 00:35:45

En mysig kväll

Precis hemkommen från Therese nu. Hon hade lagat en god vegitarisk lasange till oss! Känns lyxigt att åka bort å bli bjuden på middag:) Har iallafall haft en jättebra kväll med god mat å vin.

Klippte även av mig mitt hår innan. Så nu har jag page. . Nej, nu ljög jag;)  Men, jag klippte faktist lugg! Den har ju varit i förjävligt skick sen den var blonderad.. Så nu kände jag att det var dags.. Tror att jag är nöjd, tycker de ser snyggt ut, men det är sjukt ovanligt.. Har väl inte haft lugg sen jag var 5 nånting? Men jag får väl se hur nöjd jag kommer vara imon när ja står framför spegeln å inte får den att ligga rätt!

Jaha, de va nog allt för mig idag. Klockan är sent och det är jobb imon. Så, godnatt på er.