2009-12-26
 23:50:55

En liten kort uppdate då.

Jag var hos läkaren idag. Fick sitta å vänta i typ 2 timmar innan ja fick komma in. Sjukt jobbigt. Men men. Dom röntgade å kollade igenom knät. Hon såg inget på bilderna men tyckte att de kändes lite "löst". Hm.
Så slutsatsen blev väl ungefär att en sena på insidan av knät är utsträckt och även ett av korsbanden. Kanske att minisken är skadad, det kunde hon inte se. Men eftersom jag inte har nån kraft i benet och att det viker sig för mig kunde det vara nåt mer.. Haha kul att hon frågade om jag ville ha gips på knät, jag tackade dock nej till det. Känns himla osmidigt att inte kunna röra på benet överhuvudtaget, även om de kankse hade skyndat på läkningen litegranna..
Är sjukskriven fram till den 5:e jan nu. Då ska jag tillbaka å se hur det går med läkningen. Är det fortfarande ingen bättring blir de remiss till Hönefoss och magnetröntga antar jag. Jaja, detta hoppas jag att ja slipper..

Natten till idag sov jag knappt ingenting, kunde inte vända mig om utan att hjälpa till att flytta benet. Jag hoppas att det ska gå lite bättre inatt. Men vi får se, änsålänge känns de precis likadant.. Har ju fått kryckor nu iallafall så nu kan jag gå utan att nån behöver hjälpa mig.
Men det e sjukt vad handikappad jag känner mig. Man tänker inte på hur ofta man spänner eller rör knät. Typ minsta rörelse så känner jag av det.. Inte alltid som smärta oftare som en obehaglig känsla av att nånting inte ligger helt rätt liksom.. Jaja, nu ska jag försöka sova.. Är hemma från jobbet imon också. Sen har jag lovat att jag ska försöka gå dit.. Jag måste ju inte eftersom ja är berättigad full ersättning till den 5:e, men tror inte ja pallar att bara ligga hemma heller..

Så nu vet ni hur det ligger till. Hejhej
2009-12-26
 00:18:31

Lite smått illamående

Jag skulle åka kvällsåk idag. Snowboard var det tänkt. Bara för ovanlighetens skull. Jag hann komma över det andra hoppet precis jämte liften sen sa mitt knä stopp. I landningen hörde jag ett fint knäck, sen kunde jag inte resa mig upp. Fick åka skoter ner till skidpatrullen och fick en fin ispåse runt knäet. Ja så va det me de. Förhoppningsvis är det bara ett utsträckt ledband. Imon ska jag iväg till läkaren, dom öppnar klockan elva, eftersom det är annandag jul och allt. Såklart.
Marcus tyckte jag skulle komma in å jobba imon, även fast att jag inte kan stödja på mitt ben.. ? Jag sa att jag skulle ringa imon när jag vaknat och sett om jag kommer ner för trappan eller ej. Jag kunde ju alltid stå bakom kassan hela dagen... Ska ju liksom på nåt sätt ta mig till läkarkontoret också. Bilen är väl det ända alternativet, om jag kommer klara att gasa och bromsa vill säga;)

Men jag är INTE bitter. Inte alls.


Helvetesjävlaskitockså. Jag vill kunna åka skidor utan att ha ont......
2009-12-24
 00:41:55

God Jul

Är sjukt dålig på att uppdatera. Men så går det när det är mycket jobb. Jaja, det är visst jul imon. Känns konstigt. Vart har hösten tagit vägen? Jag har varit här i snart 3 månader!! Hur länge som helst men de känns som om jag kom för nån vecka sen..
Jag gillar mitt liv häruppe. Trivs liksom. Man lever i en bubbla där allting alltid är bra. Ja i princip iallafall. Och varför skaffa sig ett "riktigt" liv då? Neh, jag tänker å tänker på framtiden men kommer aldrig fram till nått vettigt.. Jag har väl i vilket fall som helst fortfarande kvar mina planer att va i Alingsås i sommar. Måste ju bara se till att hitta ett jobb också.. uuhh. Jaja.

Nu va de ju visst julen man kanske skulle koncentrera sig på? Vi har bakat massor och fixat lite julmat så tror de kommer bli en lyckad tillställning imon. Liten men mysig liksom. Har ju redan fått min julklapp. En finfin klocka från freestyle. Jaja, nu blir det lite sovning också. Jobbar man på en skidort innebär det att man får jobba på julafton.. Jobbar dock bara till tre så de e ju lungt.

MEN. God jul på er alla! :) Hoppas ni får en fin morgondag med massa god mat och klappar!

2009-12-20
 20:57:50

Söndag

Det blev chokladbiskvier, knäck, nötkakor och pepparkakor igår. Jag e nöjd:) Haha. Nötkakorna rann ut å blev väldigt platta men annars blev allt lyckat. Tillochmed knäcken! Mådde lite illa igår kväll efter allt bak (provsmakning). Men men:)

Idag har de gått snabbt på jobbet, skönt tycker jag. Nu börjar alla danskar trilla in så i veckan blir de full fart. Är la inte helt redo för alla snåla danskar än men de får väl gå bra. Hah. Bestämde mig även för vilka handskar jag ska beställa från Hestra. Vi som jobbar har fått en sjukt bra deal, så imon ska vi göra en beställning. Jag kunde inte bestämma mig så har skrivit upp tre stycken modeller:) Åh jag vill ha dom nuuuu!! Förhoppningsvis går de får att få dom när vi väl skickat iväg ordern.

Nu sitter jag å väntar på Danne som håller på å lagar mat. När han är klar blir det en liten runda till en kille som fyller år idag. Blir nyktert för mig då jag börjar 8 imon. Men måste ju ändå gå ut å kolla läget:) Så får nog ta å fixa mig lite nu då. 

tja

2009-12-19
 10:46:38

Baakning

Får det bli idag. Det är Lördag och kallt. Vilket innebär massa turister, eller bitande kyla. Igår var det nog -28 grader som kallast. Lite oskönt. Idag är det betydligt varmare, kanske bara -15 eller nåt sånt. Men jag har bestämt mig för att vila mitt knä och ska istället göra biskvier. Och kankse nåt mer. Knäck pratade vi om att göra. Ska bara försöka få tag knäckformar också.. De får bli en runda ner till affären innan jag kan sätta igång tror jag..

Men jag kanske skulle ta å gå upp ur sängen nu då så jag kommer igång med dagen också. Nu börjar de bli kaffedags iallafall. Säg till om ni har nått förslag på vad man kan baka:)
2009-12-17
 23:29:00

Norröna

Besöket gick himla bra och var riktigt kul! Vi fick kollat in hur alla jobbade och hur dom testar olika typer av plagg. Sen fick vi även se nästa års kollektion. Åh jag vill att den ska komma nu! De va verkligen massa fint.. Jaja, men de får man vänta på tills nästa vinter.
Vi hann även med att äta sushi, första gången för mig! Hm jag va himla skeptisk måste ja erkänna, men det smakade bättre än jag trott! Iallafall den ena biten som jag testade:) Sen blev vi avsläppta på ett köpcenter medans Steffen skulle iväg å fixa lite grejer. Så det hanns med lite stressshopping. Haha det va verkligen snabbt gjort av oss. Men jag hittade en del fint. Även ett par örhängen till för det har jag ju knappt några sen förr;)

Nu e jag helt slut å hoppas på att jag kommer kunna sova ordentligt inatt. Har dock inget element på mitt rum så kan ju hända att jag fryser ihjäl under natten. -20 grader ute. Inte kul.
Godnatt
2009-12-17
 06:11:54

Uppe med tuppen

Kan man väl verkligen kalla detta? Uuuähhh. Halv sex ställde jag klockan på, behövde inte gå upp förens sex. Men det e väl klart att jag är jättepigg vid tjugo i sex och att min kropp inte alls har några planer på att snooza vidare. Är det åldern som gör att jag börjar bli morognpigg?? Hmm jag hänger inte riktigt med. Sover ju dock sjukt dåligt igenom hela nätterna, har legat och vänt och vridigt på mig dom senaste 4 nätterna nu och vaknat mitt i natten och inte kunnat somna om. Har liksom trott att jag ska sova ut eftersom ja varit trött men ändå vaknat runt nio klarpigg. Ne usch. Jag blir rädd för mig själv;)

Nu är jag iallafall vaken och snart uppe ur sängen. Vi ska iväg till Norrönas huvudkontor och fabrik i Oslo idag. Ska få se hur tillverkningen av kläderna går till och även få kolla in nästa års kollektion:D Yeye. Så det är vad jag ska hitta på idag:) Nu måste jag gå upp å göra lite kaffe, har en 3 timmars bilfärd framför oss. Även om vi tjejer inte behöver köra så kan de ju va trevligt om man är någurlunda pigg ändå:)

www.norrona.com
2009-12-16
 00:02:27

Tisdag

Var en lyckad kväll igår med mat och underhållning. Men det var nästan ändå roligast när vi kom hem och skulle dansa dansmatta på fyllan. Vi hann även med att dekorera våran uteplats lite också;)

Annars så blev de lite åkning idag som vanligt. Blev mest park eftersom de e ganska hårt utanför. Åkte gummiskogen igår och de kan ha varit ett av dom sämsta åken nånsin där:P Haha. Jaja, men jag bjuder på ett litet filmklipp från idag:P
2009-12-14
 12:18:42

3 av 4

Fredag, Lördag, Söndag. Och Måndag. Sen ska jag vila. Nu har det blivit lite mycket. Mår inget visare idag, har en konstig klump i magen och är rastlös som bara den. Vet inte varför. Men hoppas på att det går över om jag kommer ut i backen å får ta ett åk. Dock är det så sjukt dimmigt att man inte ens ser bergen utanför och så har jag ont i mitt knä fortfarande. Får se om jag skiter i åkningen idag. Och hoppas på en bättre dag imon..

Uuh. Ikväll är det alltså Kick Off för alla skistar anställda, vilket  innebär gratis mat och dricka. Dom kvällarn brukar bli ganska vilda. Ska bli intressant.
2009-12-14
 01:47:59

Free Fallin´

All the good girls are home with broken hearts.
2009-12-10
 19:27:47

Fint väder

Har varit sjukt dåligt väder här hela veckan. Men idag äntligen var dimman borta och det var blå himmel! :)
Snön va skön. Knät var sådär, men de får gå.
Nu sitter jag återigen i soffan, simpsons på teven. Inga konstigheter. Kankse blir det lite poker ikväll. Inte för att jag kan sånt, men jag kan ju alltid hejja på dom andra. Hah. Ska in å träffa mor en stund också var väl tanken. Kommer va trött imon men de får de la va värt:)

Lite bilder då.

 
Fotograf: Ola Björnström


Fotograf: Ola Björnström


2009-12-09
 23:25:12

Knän och annat kul

Vaknade upp och kände mig sjukt stel i mitt ena knä i morse. Tänkte inte mer på det förens jag kom ut å tog mitt första åk i parken. Ajaj. Har gjort nåt med knät å kan inte komma på vad. Kan ju kanske ha att göra med att jag ramlade ganska mycket igår.. Även fast att ja inte kände av nånting just då? Iallafall, nu ser jag smått handikappad ut när jag går upp för trappor eller böjer knät på andra sätt. Hoppas på bättring tills imon, för ska inte gå miste om ännu en dag pga en dum skada.

Bööphen tyckte jag lägger upp för lite bilder. Jag är dålig på att ta kort. Men men jag bjuder på några då. Ska se om jag orkar ta några i backen imon också.


Så här ser en vanlig kväll ut hos oss. Haha. Soffa och teve. Kan inte bli mycket bättre;)

Här har vi Dannes nya outfit i backen. Löfbergs lila filtar från bransjen i söndags. Himla goa;)

2009-12-09
 00:10:58

Skidor

Vi var i backen runt tio-tiden. Ganska nöjd med det. Dagen börjades med ett åk i tottenskogen. Tungt och uppkört.. Jag behöver verkligen höja hälen i mina pjäxor lite.. Får kramp i mina vader, vet ju att det mest beror på att jag lutar mig för mycket bakåt i offpisten. Men om min kramp försvinner genom att höja dom lite granna så gör jag gärna det.. Ska försöka få Jim att göra det snart.. Jaja, blev lite åk i Tindenskogen också. Där var det betydligt bättre, inte lika uppkört och snön var inte lika tung. Vi blev ett stort gäng i slutet och en av dom ramlade och landade rätt ner i en bäck. Inte så kul för honom men vi hade ganska kul åt detta. Det bästa av allt var att det filmades. Väntar bara på att det ska läggas ut nu:P Hehe..
Blev även en del åkning i parken, det gick dock riktigt dåligt idag. Alla mina försök slutade med för mycket bakåtvikt och ont i benhinnorna.. Inte bra. Men jag hoppas på en bättre dag imon, ska nog kanske ta ett par lättare skidor då också..
Hade tänkt att åka kvällsåkning idag också eftersom det var premiär, men vi skulle ha nåt himla möte som drog ut på tiden så blev inget med det.. Imon kanske.

2009-12-07
 19:40:35

Jag är en dålig människa

Blev ingen skidåkning idag. Men vi åkte in till backen, behövde ju lämna tillbaka bilen jag lånade tidigare.. Men sen va klockan så mycket å Julia var trött.. Så vi satte oss i resturangen istället å slappade.. Ja, så vi har egentligen inte gjort nått vettigt idag. Jag skulle egentligen gå på boxen ikväll för att åtminstonde röra lite på mig, men har fått ont i halsen så vågar inte riktigt anstränga mig för mkt då. Jaja de får bli nästa vecka:P
Imon ska vi iallafall upp tidigt. Vi har bestämt att vi ska äta frukost på lodgen, klockan nio. Sen blir det åkning hela dagen! Får ju liksom ta igen all den tappade åkningen idag..

Ne nu tjatar della på mig att ja ska fixa hennes blogg. Så får väl försöka med det då...
Hejhej

2009-12-07
 12:19:49

Skidtesthelg, Bransje och mera

Ja. Nu var denna helgen över. En av dom största helgerna för oss som jobbar i shopen.. De har varit väldigt kul iallafall.. Mycket folk å allt sånt. 
Så detta behövdes ju firas med att gå ut igår, det och att det är tre stycken som fyllde år i dagarna. Så karatefylla blev det. Nu sitter jag å Julia å skrattar åt allt som hände igår.  Kan väl även tillägga att mitt rum har fått ytterligare möbler. Nu har jag förutom fåtöljen ett stort fat och en golvlampa. Daniel som varit i farten igen, förstår dock inte varför allt hamnar på mitt rum?
Jaja. Ska väl försöka ta mig ut i backen en liten snabbis idag också.. Hade väl egentligen tänkt åka hela dagen men så blev det inte riktigt. Men det var som sagt en himla lyckad kväll igår så jag har inte jätte dåligt samvete över att ja inte kommit ut än. Är ju trotsallt ledig i 3 dagar till!
Hejhej
2009-12-01
 22:43:28

Tisdag

Varit en lång dag med mycket lyssnande. Men det har varit nyttigt.. Hestra kom å pratade och det var riktigt bra! Lärde mig massa med nya smarta saker.. Sen bjöd dom på lunch också, det va ju inte helt fel:) Ne men väldigt bra betyg får dom av mig!
Utöver jobbet har jag inte gjort nånting idag. Så har inget speciellt att skriva om. Sovmorgon till tio imon, uppskattas alltid. Nu ska jag ta å lyssna lite på Harry Potter. Kommer sakta men säkert framåt iaf:) Godnatt!

Jag saknar mina kissar!!
2009-12-01
 00:09:21

En bra måndag!

Japp. Gick upp tidigt å va i backen vid typ halv elva. Kanonbra snö va det! Ingen direkt offpistsnö men de låg ca 5 cm nysnö ovänför det pistade så jag vi åkte princip bara pist uppe på tiden! Premiäråken däruppe idag också. Va typ 5 spår innan oss kanske. Då förstår ni hur lite folk det är här på vardagarna. Så himla härligt!! 

Blev även sugen på att försöka göra en 3:a i stora hoppet, har bara gjort det på dom små innan. Men tyckte att det var på tiden att avancera lite granna! Snurrarna sitter ju liksom ganska bra i dom små nu.. Skillnaden mellan dom små och detta hoppet är att landningen liksom är väldigt mycket längre ner, så fallet om man ramlar blir betydligt större..  Fick dock dra med mig Danne å Olle så att dom skulle stå nedanför om jag ramlade. Ville ju inte ligga där halvdöd utan att nån såg mig:P Haha.. Men men, jag bestämde mig för att testa. Och gud va mitt hjärta slog innan! Men det gick bra:) Eller ja, jag kom runt och landade precis nedanför platån! Såg säkert inte för snyggt ut, men jag är nöjd. Nu har jag vågat! Så nu kan det bara bli bättre:)
Åkte inget mer efter det, ville liksom sluta när det gick som bäst..

Sen var det dags för clinic med lite fler leverantörer... Visste väl redan det mesta sen innan men det var ändå intressant! Jag hade turen att vinna en utlottning av ett par nya goggles från Dragon!!  Jag blev så glad, har aldrig sån tur å sen va det ju liksom en grej som jag verkligen kommer kunna använda:) Är väl egentligen inget jättefan av just den modellen men otroligt nog fick jag den som jag tycker är den absolut snyggaste av dom!

Jaja så var det med det. Therese tyckte att jag skulle följa med på boxningen innan och jag har ju inte varit där på flera veckor så gick med på det:) Skönt efteråt iallafall när man känner sig sådär härligt trött.
Imon blir det ännu fler clinics med leverantörer så ska försöka nana nu så jag orkar lyssna imon! Nattinatti