2010-01-31
 09:02:51

En dag till

Idag är det söndag. Jag jobbar en ganska kort dag. Ja, ganska skönt. Sen är jag ledig i 4 dar..? Jättelänge typ. Men en av dagarna ska vi tjejer ner till Hönefoss. Jag ska göra min MR å dom ska väl se om de finns några affärer där. Inte för jag tror de men. Vi får väl hoppas att dom har nått cafe eller resturang åtminstonde:)

Jaha annnars då.? Vi hade massa planer om kvällen igår men inget blev av. Vi skulle gjort semlor och kollat på Harry Potter. Men ne. Folk orkade inte göra nånting å de blev bara massa meningslöst häng i soffan.
Vilket gör att jag känner mig extremt rastlös idag. Måste göra nåt ikväll!!!

Ne nu börjar klockan ticka, snart dags för jobbet å jag har inte ens stigit upp ur sängen.
2010-01-30
 23:11:34

Lotteri

Men vem skulle få mig att tänka såhär o vem
skulle kunna få mig att drömma.
Och vilka tankar skulle hålla mig vaken om natten,
inga tankar kan få mig att glömma.
Så snälla hoppa på i farten,
och känn hur du blir yr.
För om vi bara klarar starten så kan vi åka tills vi spyr
2010-01-29
 23:33:56

Fredag

En ganska tråkig dag har jag haft idag. Sjukt segt på jobbet fram till 2-tiden. Sen blev de lite mer att göra iallafall. Har fått mina Hestrahandskar som jag beställde. Hade beställt 3 par men ett av dom var slut. Typ dom som hade den finaste färgen. Men men jag har iaf två par snygga handskar nu. Som jag ska använda när jag.... går till jobbet? Äh jag hoppas på att ja kan åka skidor snart igen. Åtminstonde att ja kan ta mig upp till Fjellcafeen när solen börjar titta fram. Då kan jag sitta där å bli brun. Usch vad vit jag är nu. Känns inte kul.

Åh idag va våran kontaktperson från Norröna inne. Hon hade med sig lite testbyxor som folket  i hyran förhoppningsvis får som arbetsbyxor nästa år ska ha. Dom va såå fina. Funderar på att beställa hem ett par om dom har nått kvar på lager. Vi sålde sånna förra året, så himla skönt tyg i dom. Perfekta att ha på jobbet typ. Hon var visst här hela helgen så ska kolla med henne imon om hon kan beställa ett par till mig:)

Usch har dragit på mig en liten förkylning. Ont i halsen och täppt i näsan. Hoppas på att de är bättre imon för kan nog bli en stressig dag på jobbet..
2010-01-28
 21:40:01

Världens längsta dag typ?

Åh igår var det en hejdundrande fest. Var säkert en av dom roligaste på säsongen. Men den missade jag ju. Eller ja, förfesten fick jag ju va med på men sen var det dags att gå hem å lägga sig. Hörde att de varit massor med folk ute och att de blev stor efterfest som höll på fram på morgontimmarna. Men ja, livet är orättvist. Själv skulle jag öppna butiken 8.15. 
Då är det ju tur att man blir väckt klockan fem av en person som behöver sovplats. Jaja så va de med mitt försök att va utvilad till jobb.
      Kan ha varit en av dom drygaste dagarna på jobbet asså. Inget å göra, sjukt trött och smått bakfull. Ne, tacka vet ja när de finns att göra. Då hinner man inte tänka på att man e trött åtminstonde.

Nu sitter jag å äter ostbågar. Trött som bara den å orkar inte alls va social ikväll. Sitter å funderar på att hämta min cola som står på nedervåningen. Blev himla törstig nu. Haha. Ne, tror jag kastar in handuken. Dags att försöka sova ut.
2010-01-27
 18:01:38

Emmelie

Jag gillar att vara i Hemsedal. Här finns allt som jag tycker om. Massa sköna människor, roligt jobb, snö, skidåkning. MEN...

Min älskade vän Emmelie är inte här. Du som funnits där för mig hela mitt liv. Du förstår mig som ingen annan. De räcker att vi kollar på varandra och vi förstår exakt vad den andra tänker på. Du behöver aldrig förklara dig, jag förstår dig ändå. Det är så himla skönt att ha dig. Jobbigt att inte kunna träffa dig nu när jag är i Hemsedal. Men jag vet att vi ändå finns där för varandra när det behövs. Jag saknar våra fjantiga påhitt å dåliga skämt. Men snart är det sommar och då är det du och jag. Och självklart lilla Ebba. Eller ja, hon e ju inte så liten längre:) Saknar er båda två så oerhört mycket. Och jag ska försöka komma hem snart så jag får se allt nytt hon lärt sig!
Älskar dig min vän!

2010-01-26
 19:49:16

Ny kallelse

Haha fick en ny kallelse för båda knäna idag. Tur att läkaren verkar ha lite humor iaf;)

2010-01-26
 10:11:51

Jag vill bara

gratulera Emelie och Fredrik Bellö till er lilla Måns! :) 


Jaaha, Patrik ringde mig vid kvart över nio. De tyckte han va en bra tid att fråga om priser på skidhyra. Så här ligger jag, oförmögen att somna om.. De får nog bli frukost nu. Hungrig som tusan. Kan ju alltid försöka ta en liten nap senare. Inte dirket som att ja har nåt bättre för mig.

2010-01-25
 23:56:44

Frikort

Gick bra hos fysoterapeuften. Fick min skena till högerbenet. Bra stor är den, men känns stabilt som satan. Hoppas på att de kommer gå bra att åka med den också. Skulle beställt en till vänsterbenet också, men vi väntade med det. De va 2 cm större än högerbenet och högerbenet är svullet de också. Så hon ville se om de va större i vanliga fall.. Så ja, nån gång efter jag varit i Hönefoss ska jag beställa det andra.
          KUL, att det bara kostade 800 norska jävla kronor för EN skena.. Plånboken krymper varje gång jag är där.. Inte lätt att spara pengar när sånt här händer direkt.. Men när jag betalat båda skenorna och MR:n så har jag kommit över frikort-beloppet.. Då behöver jag inte betala mer.. 1840 kr ligger den på i Norge. Hur mkt ligger den på i Sverige? Har inte riktigt koll på vad som menas med frikort men de märker jag väl. Får se till att spara alla kvitton å sånt nu bara.. Tråkigt att mitt högra knä skadades innan nyåret, annars hade jag nog nästan redan varit uppe i de beloppet..

Ja de va väl de som har hänt idag. Var förresten inte de lättaste att köra bilen till läkaren. Var rädd varje gång ja skulle koppla att knät skulle vika sig, men de gick bra..

Harry Potter 4 kollades på nu innan läggdags med dom vanliga männikskorna. Nu börjar killarna här bli intresserade av filmerna också. Dom har kommit fram till att Herminie äntligen börjar få pupper. Då är de visst värt att kolla....? Hehe.

Gonatt

2010-01-25
 13:16:56

Fin dag idag.

Vaknade idag av att de va väldigt ljust på mitt rum. Kollade upp i fönstret och ser att himlen är klarblå.. Typiskt. Säkert kanonfint i backen. Men jag drog ner gardinerna istället å satte mig å spelade guitar hero. Haha.

NU har jag tröttnat på att spela. Sitter mest å väntar på att klockan ska bli tre. Ska iväg till fysoterapeuften (stavning) å hämta mitt knäskydd som kommit. Även beställa ett till. Lite komiskt är det faktist..  Tråkigt att dom är så dyra bara.. 630 kr st. Jaja.. De e de väl värt om jag kommer kunna åka skidor igen.. Hon va ändå väldigt snäll å sa att ja fick lämna tillbaka dom om de va så att mina knän blev helt återställda. Tror nog ändå de kan va bra å ha dom kvar så ingenting händer i framtiden. Vi får väl se vad dom säger på Mr:n först.






Nu ska jag nog ta tag i min tvätt. Börjar få ont om rena kläder nu. Hejhej.
2010-01-25
 00:45:20

Harry Potter och fången från Azkarban

Såg vi ikväll. Till det tacos med massa mysigt folk. en lyckad kväll.

Dagen har väl inte varit lika rolig. Vaknade och hade extremt ont i mitt ben när jag ställde mig upp.. De va väldigt svullet. Kan ju bero på att jag gick alldeles för mycket igår.. Så började dagen smått vinglig och illamående av smärtan. Åkte till jobbet och satt på kontoret från 830-1730 med undantag då jag gick på lunch. Blä.
        Asså visst att de e skönt att slippa kunderna ibland, men fysatan va tråkigt de skulle va att jobba på kontor varje dag.. 2 dagar e okej, kanske några fler. Men sitta där helt ensam å stirra in i en datorskärm? Nja, inte min grej iallafall. Fick väl åtminstonde en del gjort. Har suttit och "städat" igenom vårat kassaprogram. Sorterat varor till rätt varegrupp, förenklat namn osv. Tar sin lilla tid när det är flera tusen artiklar kan jag lova. Har väl egentligen massor kvar men tog de som jag stört mig mest på att de felat. Nog om det.

Igår var jag och Sofia lediga. Hon gav upp skidåkningen då hon insåg hur mycket folk de var i backen.. Lördagar brukar va den värsta dagen i vanliga fall, plussa då på att de kommit ca 40cm snö i veckan.. Kändes som om hela Olso var här. Vi bestämde oss för att gå ner till byn å fika. Efter en väldigt långsam promenad kom vi ner för backen. Mötte även upp Dennis som också insett att de inte gick att åka.
         Efter ett långt cafehäng blev det film, våfflor och sen film igen. En slapp men härlig dag:)

2010-01-23
 00:59:32

De här e inge kul

Nu håller jag på å deppa ihop totalt.. Alla är ute och åker HELA tiden. Hela dagarna, hela kvällarna. Och vad gör jag...? Spelar guitar hero. .Själv.
Fan asså inget kul de här. Man känner sig sjukt utanför när man är på en skidort och inte åker kan jag berätta för er.. Jag vill vara den som kommer in på jobbet å gör alla avundsjuka för att de varit så jävla bra i offpisten, eller sätta nått nytt trick som jag velat klara.. Inte sitta hemma å bli tjock.

Jag var iallafall på jobbet ganska länge idag. Finns ju som sagt ingenting annat att göra ändå. Men dock satt jag själv inne på kontoret så fick ju inte direkt nåt sällskap där heller.
Imon är jag ledig. Vad ska jag göra då?
2010-01-22
 00:13:49

Bilder?

Ja jag vet att en blogg behöver lite bilder då och då för att de ska bli roligare att läsa. Men nu när jag har varit skadad har jag liksom inte haft med mig min kamera så mycket.. Mest andra folk som tar bilder hela tiden..
Men lite bilder ska jag försöka börja lägga in här. Så att ni kan få se lite vad som skjeeer här uppe.

Idag har jag haft ont. Men jag trotsade smärtan och åkte med Ola in till lodgen. Pallade liksom inte att va ensam hemma hela dagen å inte göra nånting. Blir ju bara ännu mer deppig av det.. Så idag har jag hängt på hyran å i shopen i typ 3 timmar. Haha. Nördigt. Men bättre än att sitta hemma. På jobbet kan jag ju iallafall prata med lite folk:) Faktist så tror jag det är bra att jag rör på mig litegrann. Inga överdrivna rörelser men jag känner ju själv att jag blir stel som en 90-åring om jag bara sitter still..

Blev att se på New moon nu ikväll. Sjukt överskattad film eller vad? Jaja nu har man iallafall sett den. Och så himla snygg är han väl ändå inte? Tacka vet jag Johnny Depp! :D

Nu blir de lite sovning hade jag tänkt. Ska in å jobba imon. Inte i butiken, men Steffen hade visst en del "kontorsjobb" jag kunde göra.. Jag vill ju helst inte ligga hemma ändå. Det ger mig ingenting, då kan jag likagärna va på jobbet..

Lite bilder var det ja..


Den bästa Sofia!


Älskar denna bilden. Så för er som missat den: här har ni vårt vardagsrum/lekstuga! :D



Twister åkte fram på förfesten i tisdags!
2010-01-21
 01:43:39

Update

Andra knät sönder nu också.. Jävla skit också.
Skulle testa mina nya skidor. Åkte till parken, mitt högerknä kändes helt okej. Lite ont gjorde det ju men absolut inte mycke. Hade tejpat det stenhårt och lindat det utanpå så de kunde liksom inte hända så mycke..

Hoppar i tre hopp, funkar fint. Skulle testa de stora hoppet men felvurerade hur mycke fart ja behövde.. Flyger lite för långt och hamnar med lite bakåtvikt.. Högerknät knäcker till, jag tappar balansen och vrider till mitt vänsterknä...
Ännu värre än högerknät denna gång.. Tror dock inget är av. Hörde att då gör de inte ont.. Och de har jag. Så det e ju iallafall tur..
Så återigen en tur ner till sjukstugan på skoter:) Haha.
De som är jobbigast är ju att ja drog upp mitt högerknä litegranna igen så kan liksom inte stödja på något av benen ordentligt nu.. Vänsterknät viker sig så fort ja spänner det i princip..ckligt att de klickar i de så fort ja går.. Hoppas på en snabb läkning nu..

Det som är positivt i hela den här historien är ju att jag ska ner på magnetröntgen den 2:e. Då kan jag förhoppningsvis röntga båda knänen på samma gång.. Jahopp så var det med min skidsäsong.. Ja kankse att de blir lite åkning den sista tiden. Men de dröjer nog en månad innan jag kan åka nu igen.

De va de. Nu är jag sjukt deppig och ingenting känns väl direkt så kul. Vad ska jag göra i ännu en månad? Bli grym på Guitar hero kankse...?

Gonatt

2010-01-16
 00:16:05

Fredagsmys

Varit en lugn dag på jobb som gick snabbt. Var i hyran på morgonen sen gick jag ner å gömde mig på lagret. Skönt att få sitta där ibland å få saker gjorda å slippa kunderna ibland..

Jag hade hoppats på lite kvällskörning på mina nya skidor. Men ikke. De va för kallt så dom stängde. För ovanlighetens skull. Hmmpf.
Istället blev det en myskväll med Guitar hero, god mat och första Harry Potter filmen. De funkade det också. Sen att de kommer förbi två trevliga pojkar å bjuder på glass med chokladsås gör ju bara saken bättre:) Ja, de blev en bra kväll.

Imon blir nog en hektisk dag på jobbet, sjukt många bussar uppe och kallt väder betyder mycket folk i shopen.. Men men. De positiva är ju att dagen går fort. Jag får se framemot Harry Potter 2 på kvällen:)

Gonatt på er
2010-01-14
 22:51:53

NYA SKIDOR!

Jag gjorde ett litet impulsköp idag:D Haha. Eller egentligen inte. Har velat ha ett par nya skidor länge nu. Ett par som är lite smalare som ja kan ha i parken. Så jag hade tänkt köpa en Roxyskida som egentligen är en juniorskida. Men eftersom ja är så kort så skulle de funkat bra ändå.. Den va väldigt billig å så..

Men istället så ombestämde jag mig å tog ett par finare och bättre par.
Det blev ett par K2 Extreme 159 cm med en Look px12 Jib bindning. :D :D
Mittmonterade dom så nu jävlar har ja inget att skylla på när ja inte kan åka switch. Haha. De ser himla kul ut när bindningen sitter mitt på skidan men de kommer nog bli bra i parken.. I pisten kommer det däermot kännas himla konstigt, men den e ju inte tänkt att ha där så.
Fick ett sjukt bra pris på dom av Steffen om jag lovade att ja inte skulle skada mig i knät nåt mer. Haha. Så de ska jag se till att inte göra.



Har även bestämt mig för vilka goggles ja ska välja i säljtävlingen från Dragon. Vi hade en tävling som gick ut att sälja massa dragonbrillor, om vi gjorde de skulle vi få ett par. Så jag å en till i shopen får välja ut varsitt par:)



Oj de här blev verkligen ett prylinlägg. Men men ja älskar nya skidgrejer så de blir lätt så.
Annars har de väl inte hänt så mycket här. Igår va tanken att vi skulle gå ut, men jag fick typ feber å kände mig ritkigt dålig så stannade hemma å kurerade mig istället. Har suttit å spelat Guitar Hero hela morgonen idag. Är verkligen kass på det men ska se till att bli grym på de innan säsongen är slut:)

Nu är de dags att soova lite. Mår fortfarande inte helt bra å det är mycket jobb till helgen.. Ska nog försöka ta mig ut på kvällsåkningen imon om ja orkar, måste ju prova dom nya skidorna!
Natti
2010-01-12
 09:55:34

Jag är tillbaka.

Har inte haft minsta lust till att skriva här å då blev det ett litet uppehåll. Men nu kände jag att det var dags.
Nyår har varit bra. Massa goa människor som var här på besök. Jag önskar bara att dom kunde stanna kvar här istället.. Men men Caisa å Jossan kommer förhoppningsvis hit i mars igen. Då är jag väl också hel i mitt knö och kan pka med dom..
På tal om knät. Det går framåt. Väntar på en remiss till Hönefoss, dom tror de kan va nåt som e sönder nu ändå.. Jag vet inte vad jag ska tro. Har aldrig skadat mig allvarligt innan och vet inte hur de känns. Men men, idag ska jag iallafall göra att försök att åka lite skidor. Är egentligen inte redo men pallar inte att bara sitta still mer nu. Själva saken att inte kunna åka skidor gör mig så sjukt deprimerad. Jag har gått runt å vart rastlös här nu i två veckor. Inte kul. Men nu jävlar.
Vi tänkte ta oss ut i backen alldeles strax och åka fram till ett. Då har jag tid hos en fysoterapeuft, ska fixa en speciell skena till knät då..

Jahopp.. Vad har annars hänt här då? Lena och Tommy var ju här nu efter nyår å hälsade på. De var kul att få träffa dom igen! Tycker de va lite tråkigt för dom bara att de va så himla kallt bara.. För det har väl ingen missat? Temperaturen snittade -30 på nätterna å -25 på dagtid i en vecka.. Tror att rekordet landande på -45 grader. (!!) Nånstans borta vid Lykkja.. Det är inte så gott då längre.

Ne nu kom min åk-kompis hit så jag får väl göra mig redo!
Ska bli bättre på att uppdatera nu... Hadee