2009-07-31
 13:49:52

Fredag

Ja här sitter jag å gör ingenting.Väntar i princip bara på att klockan ska bli tillräckligt mycke för att kunna gå till jobbet. Om jag bara hade gått upp lite tidigare idag så skulle jag ju hunnit gå ut på en promenad eller nåt men ikke. Så jag har iaf suttit å målat mina naglar med mitt nyinköpta nagellack.  Ljusrosa på händerna och mörkrosa på fötterna. Hmm jag undrar om de kommer finnas nån tid till att göra nåt kul efter jobbet.. Jag hoppas på ett glas vin eller en film eller nåt liknade med dom andra. Får väl kolla hur dom jobbar å sånt.. De är ju faktist fredag idag så de e säkert en del folk ute! Jag tycker att de verkar dåligt med snygga killar här dock, de e väl enda minuset me de här stället. Haha.
2009-07-31
 01:47:06

Dag

Ännu en dag i ett härligt Svolvaer. De har varit hur fint väder som helst här. 20 grader å vindstilla. Hur har de varit hemåt?
Jobbade bara 2 timmar idag med att vaska. Så efter de gick ja en runda förbi kajen å sen till bacalao å tog en kaffe. Men tröttnade snabbt på att sitta där, alla andra jobbade ju så ingen som hann prata med mig särskilt mycket, så jag gick vidare neråt köpcentret å träffade på Olle som var hurtig å sprang innan jobb. Måste också börja röra på mig lite mer, så ska iaf börja gå lite mer, eller de kommer jag ju börja göra i vilket fall eftersom ja inte har nån bil häruppe. Men men vi får väl se om de kan göra nån skillnad.. Man blir ju piggare i vilket fall av att gå till jobbet å inte åka bil.
               Tog de ganska lungt på eftermiddagen fram till att Caisa slutade jobbet, då blev de tillbax till Bacalao å äta en liten bit mat. Vi satt även å kollade in lägenheter i Stavanger. Har ju planer på att flytta dit efter detta. En vän till oss hade visst hittat en stort hus vi kunde dela på isf. Får väl se om man hittar något jobb där eller ej. Men de e ju ett tag kvar å jag har de ganska bra just nu så ja överlåter letandet till dom andra.
Efter hänget på resturangen gick vi hem till Caisa å kollade på 7 pounds. Ingen av oss hade sett den innan. Usch vad vi grät. Satt där å snöt oss å hulkade dom sista 20 miuterna av filmen.. Men den va verkligen bra!


 Vi väntar på mat.
Hon blir nog sur om hon ser att ja lagt ut denna. Men men:)

´
Den stora båten som ligger längst bak är Hurtigruten. Känd båt som åker intill hela kusten från Bergen(?) till Lofoten.

2009-07-30
 02:32:12

Annars

Middagen igår var himla lyckad. De blev ungsbakad torsk, med massa smör å lök. Till de åt vi potatis å en god sallad.
Deras nya stuga var väldigt liten men jätte mysig. Fem pers i den va nog en eller två för mycket egentligen:) Hehe. Efter en trevlig kväll med gott sällskap och lite vin blev de sängen.
           Sov ut i morse ända till elva. Himla skönt. Sen var de dags för andra jobbdagen. En lite längre dag idag. 15-22.30. Så idag har jag svarat i telefon å checkat in gäster. De gick väl överlag bra, förutom ett samtal som ja tog emot å där ja inte förstod va personen sa. Heidi som jag jobbade med skrattade bara åt mig. Men ja, de gick ju bra tillslut ändå. Haha. Tar nog ett litet tag innan ja får koll på alla dialekter. Vissa är ju sjukt svåra. Och även när de ringer utländska folk, kan väl hyffsad engelska i vanliga fall, men när man väl står där så glömmer man lätt. Äh, de kommer med tiden hoppas jag:)
Annars va de lugngt på jobbet, de är ju liksom inte så jätte mycket att göra alltid. Ganska skönt. Nästa gång ja jobbar kväll ska jag ha med mig datorn iaf. Så jag kan underhålla mig lite under all dötid. Idag blev de läsning istället. Jaja.
            Jaja, efter jobbet gick jag till Bacalao å mötte upp Caisa. vi tog ett glas vin å pratade lite om dagen. Sen kom de massa folk. Så vi satt där resten av kvällen å snackade skit å hade de trevligt. Kom nyss så nu är de sängen som gäller. Jobbar bara i två timmar imon med att  vaska så sen skulle nog jag å Gabbi å resten av gänget hitta på något. Trivs iallafall riktigt bra här uppe. Bara massa kul hela tiden.
            Har inte varit så bra med kameran dock. Slänger in några bilder som jag hunnit emd att ta iaf!

På vägen i tåget hittade ja den här fina utsikten.


Sånna här berg är de överallt!


På skylten ovanför Olle står de: Mannfolkparkering. Haha.. Så himla roligt!


Här är en grannby, henningsvaer om jag minns rätt..


Dåligt kort men ville bara visa hur ljust de är på natten. Klockan är väl runt två här. Så härligt!


Utsikten från bryggan vid mitt jobb! Bacalao ligger precis bakom bron, där Caisa jobbar.

2009-07-28
 19:59:52

Svolvaer, hittils.

Ja, jag har haft fullt upp sen ja kom hit så har inte hunnit sitta här. Men nu har jag lite tid över. Caisa jobbar å Olle är ute å åker båt med sina vänner som är här på besök.
Men iallafall så gick resan bra.
Efter 27 timmar kom jag fram till Narvik. Men hade ingen aning hur ja skulle ta mig fram dom sista 30 milen. Bussarna hade slutat gå. Men Olle tyckte jag skulle lifta å de har jag ju aldrig provat på, sagt å gjort.
               Gick till närmsta bensinmack, frågade killen som jobbade där( söt som tusan btw) vart vägen var så ja visste vilken riktning ja skulle stå på. Hah. Men när jag frågade honom detta så hörde en gubbe det bakom mig. Han sa att han skulle åt det hållet så jag fick gärna åka med honom! Väldigt snäll gubbe visade det sig att vara, men lite småkonstig samtidigt. Han var visst lastbilschaufför å gjorde inget annat än att köra lastbil hela tiden. Kanske en förklaring till varför han va som han va.
               Svårt att beskriva honom, men jag försökte sitta där å småprata för att va trevlig. Å han försökte väl också göra det. Men han hade nog lite svårt för att förstå vad jag sa, så till slut gav jag upp. Han satte på musik istället, jag förberedde mig på något riktigt dåligt. Men då sätter han på nyaste summer hits dance skivan eller nåt. Hahaa. då blev ja shockad. Å han satt ungefär var 20:e minut: Visst är de goo musik. Liker du de? ??
Ja sa jag då. Men han fortsatte å fråga hela tiden. haha. 
                 Jaja, i vilket fall skulle han ganska nära dit ja skulle och hans mamma eller nåt bodde i svolvaer så han kunde lika gärna köra mig hela vägen sa han. Okej då tänkte jag varför inte:P Så de gick hur smidigt som helst. Han släppte av mig vid tio tiden i Svolvaer centrum. Därifrån ringde jag Olle så dom kunde komma å möta mig. Å de va såå kul å se dom igen! :D Vi gick tillsammans till Bacalao, Caisas jobb. Där jobbar också Gabbi & Otto från Hemsedal så hälsade på dom också! Vi satte oss där en stund å drack lite te å snackade allmänt om allt å inget. Klockan hann väl bli ett innan vi drog oss hemåt. Kändes som klockan var elva max, eftersom solen inte går ner nångång.. SÅÅ Härligt!!!
Fixade ett provisoriskt rum till mig som ja skulle ha tills några saker hade löst sig( Lång historia). Somnade runt halv fyratiden. Helt slut.

På "morgonen" (11:30) väckte Olle mig. Vi skulle åka å handla lite å sen hämta hans vänner på flygplatsen. Caisa jobbar ju mest hela tiden så henne får man umgås med på kvällarna.. Efter vi hämtat hans vänner tog Olle med oss alla på en roadtripp för att visa oss omgiviningarna. Å de va verkligen häftigt! Så himla vackert, Stört höga berg som går rätt ner i ett grön vatten. Ja de går inte riktigt att beskriva.. Vi åkte runt i kanske 3-4 timmar å kollade på olika saker.. Riktigt trevligt!
                 När vi kom hem, ringde min chef till mig å tyckte vi kunde träffas. Så han kom å hämtade mig å körde mig till stället där ja skulle jobba. Riktigt trevlig chef iaf. Kommer nog funka kanonbra! När jag hade fått en liten rundvisning å sånt gick jag å mötte dom andra på Bacalao där vi skulle äta. De blev bakad potatis med räkor och römme. Riktigt gott!!
Vi skyndade vidare sen för att vi skulle hinna kolla på en stuga som Olle o Caisa funderade på. Den verkade kanon så dom ska nog flytta dit, isf kommer jag att ta deras rum. Sen stack killarna ut å fiskade medans jag å Caisa gick hem å kollade film å pratade tjejsnack.
                Och under en stund betedde vi oss så tjejigt man bara kan; Vi ligger i sängen med varsin dator när hon plötsligt reser sig upp. Hon stor blickstilla i nån sekund å bara kollar på mig. Sedan börjar hon skrika; De är en spindel bakom dig. AaAAh rör dig inte. Den e jätta stor. Ahahhaa.
Typ så iaf. Och jag flyger upp ur sängen skriker lika mycket jag fast jag inte ens sett den. Vi får syn på den och skriker ytterligare. Sen kommer vi fram till att vi inte kommer få ut den ur rummet om vi inte får tag på nån som kan hjälpa oss. Så Caisa får springa ut till köket å fråga några tyska tjejer om hjälp. Haha.Så där står fyra tjejer som alla är ganska rädda för spindlar p vet itne hur vi ska få ut spindeln ur rummet. Tjejen som var minst rädd tar ett glas å försöker fånga den. Men då hoppar den typ ut å hon blir rädd å kastar glaset in i rutan så de går sönder. Spindeln dog som tur var. Men vi kunde knappt vara kvar i rummet efteråt eftersom de kunde ju finnas fler...!

Dagen därpå alltså idag var min första arbetsdag. Eller ja jag skulle få lite upplärning iaf..

Så jag gick dit klockan elva, får gå igenom allt. Verkar hur soft som helst.. Ska typ vaska rummen på morgonen ibland, och ibland bara sitta i recepitonen. Så man kunde visst få mycke dötid, men de va lungt att ha med dator å kolla på film eller nått sånt.. skönt:)
               Jobbar bara me norskar, ganska konstig dialekt har dom men de funkar. Schemat verkar vara bra också. Denna första veckan jobbar jag inte en enda morgon, börjar tidigast halv tolv. Annars kl tre eller åtta på morgonen, men morgonpasset får jag väl antagligen inte fören ja kommit in i jobbet lite kan ja tänka mig.
Efter jobbet idag kom Olle å kompisarna tillbaka efter en fisketur med en sjukt stor fisk. Har ingen uppfattning om hur många kilo men kanske 7-8 kg!! Så där stod vi: fyra idioter som inte hade en aning om hur man rensade en fisk. Men efter många om och men blev det iaf några (Hmm) fileér. Så ikväll blir det torsk till middag hemma hos Caisa å Olle i deras nya stuga! :)

Oj herregud vilket långt inlägg de blev. Jaja, får väl skylla mig själv när ja är dålig på att uppdatera!
Ska bli bättre nu när ja kommit iordning lite.. Nu ska jag ta å packa upp alla grejer å så iaf. Sen blir de till att hinna in i duschen å sen iväg!
Haaa de

2009-07-25
 11:33:57

Dags att åka

Nu sitter jag bara å väntar på att Patrik ska bli klar. Sen blir de att bege sig till tåget. AAh, känns som om ja glömt hälften. Vet fortfarande inte hur jag ska ta mig från Narvik till Svolvaer men de får väl lösa sig på nåt sätt.. Går ju inga bussar efter klockan tre där uppe å ja är framme kl fem. Men får la lifta i värsta fall, de blir ju billigt då också:) Men Olle kunde nog komma å hämta mig nånstans, om jag bara kunde ta mig en bit på väg iaf. De är ändå 27 mil mellan Narvik å Svolvaer. Jag ska verkligen ut till ingenstans!! Haha..
Hoppas på att mitt mobila bredband funkar på tåget, annars brukar de ju gå att köpa till nån sorts internet på tåget har jag för mig? För då har jag ju verkligen all tid i världen till att fixa bloggen å göra sånt ja annars inte orkar eller hinner!
Hit ska jag iaf:
2009-07-24
 17:46:52

Lite mer redo

Nu har jag varit duktig å klippt gräset, diskat och varit å handlat lite grejer som e så dyrt i Norge så lika bra att köpa de hemma. Hittade en bok också som ja kan ha på tåget: Utslag av oro av Mark Haddon. Ingen aning om den är bra men den var lagom tjock för en tågresa och verkade lagom lättläst!


Oh visst ja, hittade även en box me Jackass, haha. Bam e ju så snygg så nu har ja nåt kul att kolla på ikväll å imon! :D
2009-07-24
 10:43:25

Trött

Haha ja klockan är halv elva men ja vaknade precis. Jag har ju vänt på dygnet helt å hållet nu så fick ställa klockan för att komma upp nu.
Har skrivit en lista på allt ja måste göra idag, måste blandannat in till Gislaved i några småärenden sen har ja lovat att klippa gräset å sen ska ju de packas också. Åker ju imon:)
Usch lite resfeber har jag allt, men de e väl inte så konstigt. Ska ju upp till en helt ny "By" börja på ett nytt jobb å allt. Måste kolla bussarna mellan Narvik- Svolvaer också. Annars kommer jag ju att få sitta i svolvaer över natten. De vill jag ju inte!
Nu ska jag göra lite kaffe så ja vaknar nångång!
Bjuder på en bild på vackra Svolvaer ja hittade på internet.
2009-07-23
 18:24:48

Åska!

Jag har mått riktigt dåligt hela dagen idag å inte förstått varför. Liksom haft en konstig huvudvärk som inte ville släppa. så jag gick å la mig å försökte vila en stund för att få den att gå över. Somnade till å vaknar av att de åskar som fan utanför. Så då äntligen släppte huvudvärken något! Någon som känner igen sig i att vädret kan påverka en på de sättet?
Nu har jag iaf gjort mig en stor kanna kaffe som jag tänkte skulle få bota resten av huvudvärken:)
Vad gör alla andra när de är sånt här tråkigt väder egentligen? Själv har ja tråkig fantasi å hamnar alltid framför datorn..
2009-07-23
 14:19:09

Bästa låten just nu!

Ja den har fastnat lite i mitt huvud. Cool röst

2009-07-22
 20:58:28

De går framåt

Ja, sjukt länge sen ja höll på me sån där htmlgrejs men sakta å säkert så går de framåt..
Vet väl fortf inte riktigt vad ja vill ha för färger å sånt så får se hur de blir tillslut..

Har inte riktigt kommit fram till vad man ska skriva om här. Men eftersom jag brukar få konstiga ideér hela tiden så kan ja ju fundera över dom här. =)
Ska ju iväg till Lofoten å jobb på lördag, så måste nog börja packa så smått. Ska bara va iväg drygt en månad men de e ju ändå ganska mkt ja måste packa ner.. Saken e ju bara att de e såå tråkigt att packa. Men de e de väl värt, för jag kommer nog ha sjukt kul däruppe. Alla säger ju att de e så underbart vackert där, å solen går ju aldrig riktigt ner på sommaren, nu börjar iofs sommaren försvinna men de e nog fortf ljust.
De ända tråkiga med det här e att jag fick en inbjudan från Lena å Tommy idag till deras bröllop, det kommer att vara när jag är upp i Lofoten, så jag har ingen möjlighet att gå på de... Riktigt tråkigt, skulle jag vetat att dom skulle ha de just i mitten av aug kanske ja skulle tagit ett annat jobb. Men men, hoppas att hon inte blir för besviken över att ja inte kan komma. Alla andra kommer ju säkert dit!

Funderar på om jag ska spela lite sims nu, de va längesen.
Finns ändå inte så mkt kul att göra, de regnar ute, skulle väl inte varit ute i vilketfall men ändå. De kanske börjar nåt bra på teven nu kl 9? Äh jaja nåt kommer jag väl på att göra. Annars får jag väl sitta här lite till å få till den där himla layouten. Tycker ju de e ganska kul så länge man förstår då.
2009-07-22
 17:40:06

Nu ska jag börja skriva lite tror jag.

Japp, jag har ju gett de många försök men sen tröttnat. Men nu har jag haft bilddagboken ett tag å där är jag flitig på att lägga ut bilder. Men det är tråkigt att du inte kan fixa en egen design på din sida och känns lättare att skriva av sig här kanske. Så vi får väl se.
Men de första jag ska göra nu är att fixa bloggen. Den ser ju förjävlig ut! :S
Först måste jag dock gå ut å hämta ved, eldar ju med ved här hemma för att få varmvatten så ska jag kunna duscha måste jag fixa de först..
Men ikväll ska ajg ägna mig åt bloggvärlden, har ändå inget bättre för mig:)